Το Ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν στο Λουτράκι χαρίζοντας μία ξεχωριστή παράσταση - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Το Ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν στο Λουτράκι χαρίζοντας μία ξεχωριστή παράσταση


«Θέατρο υπάρχει, όπου υπάρχουν θεατές». Αυτό σκέφτεται η ομάδα Experimento και παρουσιάζει το Lemon την παράσταση που θα έχει σκηνικό ένα αγκυροβολημένο φέρυ μποτ στο Λιμάνι του Πόρου.

Ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν στο Λουτράκι

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 20 & 21 Ιουλίου ενώ λίγες μέρες αργότερα το Lemon θα παρουσιαστεί στις 26 Ιουλίου στον λιμενοβραχίονα στην παραλία του Λουτρακίου που θα μετατραπεί στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν χαρίζοντας μία ξεχωριστή εμπειρία στους θεατές. Η παράσταση αφηγείται την απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Οι παραστάσεις σε ανέλπιστους χώρους κερδίζουν έδαφος τελευταία, όπως είδαμε πρόσφατα με τους Ιταλούς που έδωσαν παράσταση στο λιμάνι της Επιδαύρου.

Ερευνητικό θεατρικό ταξίδι

H oμάδα Experimento συνεχίζει το ερευνητικό της ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζοντας την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900.



Η παράσταση αφηγείται την απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό

Η site-specific παράσταση, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στο Μπάγκειον στην Αθήνα, περιοδεύει κυρίως σε μη αμιγώς θεατρικούς χώρους.

Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ) χρησιμοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για να αφηγηθούν -παρέα με το πιάνο-μαγικό κουτί της παράστασης- την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα σε μία παράσταση γεμάτη ενέργεια, μουσική κι έντονο ρυθμό. Το γέλιο διαδέχεται τη συγκίνηση και η λύπη τη χαρά σε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα φέρνοντας στην επιφάνεια το εύθραυστο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το πλήρωμα του Lemon

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη / Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη / Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου / Ηχητικός Σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος / Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης / Φωτογραφίες περιοδείας / Location scouting: Λουκία Μπατσή / Video: Παναγιώτης Αγκαβανάκης / Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς
Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) / Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Η site-specific παράσταση, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο του 2019 στο Μπάγκειον στην Αθήνα, περιοδεύει κυρίως σε μη αμιγώς θεατρικούς χώρους

Το Lemon των Experimento πάνω σε ferry και σε λιμενοβραχίονα. Βασισμένο στο Novecento του Alessandro Baricco

Λιμάνι Πόρου Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιουλίου - 21:30

Λιμενοβραχίονας – Loutraki Festival 2019 Παρασκευή 26 Ιουλίου – 21:30


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad