“Παράνοια”, κινηματογραφικό «Τζόκερ» με πολιτική προέκταση! Θέση του Βασίλη Μπαλάφα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

“Παράνοια”, κινηματογραφικό «Τζόκερ» με πολιτική προέκταση! Θέση του Βασίλη Μπαλάφα


Ο Joker είναι αμερικανική ταινία ψυχολογικού θρίλερ του 2019 που σκηνοθέτησε ο Τοντ Φίλιπς, ο οποίος συνέγραψε το σενάριο με τον Σκοτ Σίλβερ. Η ταινία, βασισμένοι με χαρακτήρες της DC Comics, έχει πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ ως Joker. Μια ιστορία που ξεκινά το 1981, η ταινία ακολουθεί τον Άρθουρ Φλεκ, έναν αποτυχημένο κωμικό που στρέφεται σε μια ζωή εγκληματικότητας και χάους στο Γκόθαμ Σίτυ. Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζαζί Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μπρετ Κάλεν, Γκλένν Φλέσλερ, Μπιλ Καμπ, Σέι Γουίγκαμ και Μαρκ Μαρόν εμφανίζονται ως δεύτεροι ρόλοι. Ο Joker δημιουργήθηκε από τις Warner Bros. Pictures, DC Films, και Village Roadshow Pictures και διανεμήθηκε από την Warner Bros. Ο Joker έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2019, όπου κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα ενώ στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου και μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τις εφόδους αστυνομικών σε κινηματογράφους προκειμένου να διαπιστώσουν αν παρακολουθούσαν ανήλικοι την ταινία Joker, προβλέπεται την ταινία να την μάθουν όσοι δεν την ήξεραν και να τη δουν όσοι δε θα την έβλεπαν!

Η κα Μενδώνη εξέφρασε την ενόχλησή της για τα προβλήματα που δημιουργούνται από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά. «Με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μενδώνη και καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους. «Δυο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής-υπάρχουν και άλλοι τρόποι», «Για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ» είπε η κυρία Μενδώνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του ανέφερε: «Η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της. Από την άλλη, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες, πολλές εκ των οποίων μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί ότι έγιναν για ήσσονος σημασίας λόγους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα στα όρια της φαιδρότητας. Όπως συνέβη χθες με τα περιστατικά στις δύο κινηματογραφικές αίθουσες.» ενώ πριν από λίγο ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter την εξής φράση: «Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ»

Όπως είναι φυσικό οι συζητήσεις παίρνουν και δίνουν, οι πολιτικές. και όχι μόνο, αντιδράσεις είναι έντονες και παρακολουθούμε τα “λογικά παράλογα” της χώρας μας, άλλοι κάνοντας “κους κους”  και άλλοι, όπως ο κ. Μπαλάφας Βασίλης παίρνοντας θέση και τοποθετώντας το θέμα στη βάση της πολιτικής οπτικής…


«[Να ξηλωθούν ΣΗΜΕΡΑ ο “αδιάβαστος” και η Μενδώνη] | ΠΡΟΣΕΞΤΕ τώρα για να καταλάβουμε όλοι σε τι χώρα ζούμε και τι είδους ΠΟΛΙΤΕΣ είμαστε κατά πλειοψηφία. Σήμερα όλη η χώρα συζητά την υπόθεση του κινηματογράφου. Άσχετα με το ποιος αποφάσισε τι, η ταινία έχει χαρακτηριστεί “Αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους (κάτω των 18 ετών)” και αφορά στην προβολή της σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Δεν μιλάμε για προβολή στο σπίτι, αλλά και εκεί, ας βγει ένας γονιός να πει ότι θα ήταν καλό να τη δει το ανήλικο παιδί του. Δεν λέω αν μπορεί. Φυσικά και μπορεί με διάφορους τρόπους. Μιλάμε για το θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτή τη χώρα λοιπόν, επί του πλαισίου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει δημόσια ότι θα πάει τον 15χρονο γιο του να δουν την ταινία παρέα και η Υπουργός Πολιτισμού δηλώνει ότι θα ασκήσει πειθαρχικά μέτρα εναντίον των υπαλλήλων που εφάρμοσαν το νόμο. Επαναλαμβάνω ότι δεν εξετάζω πως και τι, μιλάω για το τυπικό γεγονός. Υπάρχουν χιλιάδες νόμοι που θα μπορούσαμε ερμηνευτικά να τους θεωρήσουμε υπερβολικούς, αλλά ΘΕΣΜΙΚΑ μέλη της Κυβέρνησης δεν μπορούν δημόσια να τοποθετούνται έτσι. Το λιγότερο που περιμένω από τον Μητσοτάκη είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ και των δύο υπουργών. Χθες. Ούτε καν σήμερα. Μετά λέμε γιατί έχουμε γίνει μια “ελκυστική” Μπανανία … [ΥΓ. Επαναλαμβάνω, εξετάζω μόνο τη στάση 2 Υπουργών απέναντι στο νόμο. Αλλιώς ας νομοθετήσουν και να αλλάξουν το νόμο.]»

ΠΗΓΗ:ontimenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad