Φραστικοί διαξιφισμοί και αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Φραστικοί διαξιφισμοί και αποχωρήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Συνεδρίασε (με την ίδια ατζέντα θεμάτων, αφού δεν την είχε αυτή ολοκληρώσει) για 3η φορά, το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Αποφασίστηκε να σχηματιστεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα μελετήσει τυχόν τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ το θέμα της τύχης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, θα συζητηθεί σε κοντινή, νέα συνεδρίαση, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι επαφές της περιφερειακής αρχής με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και με τους λοιπούς εμπλεκόμενους.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, με την χορήγηση της περιβαλλοντικής άδειας των μονάδων, μιας έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες για τις αναγκαίες εγκρίσεις, ενώ, συγχρόνως, θα υπάρξει και άμεση παρέμβαση της περιφερειακής αρχής, προς την κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Για το σοβαρό πρόβλημα των έργων που πρέπει να γίνουν, στην Κώμη Τρίπολης, ώστε οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, να μπορέσουν να αποκτήσουν προσβασιμότητα στα ποιμνιοστάσιά τους, μετά και τις ολοκληρωτικές καταστροφές που σημειώθηκαν, προ μηνών, απ’ τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η περιφερειακή αρχή, υποσχέθηκε, ότι, σε συνεργασία με το δήμο της Τρίπολης, θα ελέγξει όλα τα δεδομένα και θα προχωρήσει σε ανακατασκευή του οδοστρώματος, αλλά και σε αντιπλημμυρική παρέμβαση.

Το ζήτημα της κατάρρευσης της αλλοδαπής ταξιδιωτικής εταιρείας και των συνεπειών που αυτή φέρνει στον τουρισμό της Πελοποννήσου, δεν συζητήθηκε, αφού στις αρχές της συνεδρίασης, αποχώρησε η παράταξη του Π. Τατούλη, που είχε φέρει το θέμα προς συζήτηση.

Τα υπόλοιπα θέματα, αφορούσαν στελεχώσεις επιτροπών, συμβουλίων και δομών, έτσι όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad