EAST MED: Θα διασχίζει 290 χλμ στην Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

EAST MED: Θα διασχίζει 290 χλμ στην Πελοπόννησο


Από περιοχές της Πελοποννήσου αναμένεται να περάσει ο σημαντικός ενεργειακός πυλώνας, ο αγωγός φυσικού αερίου «EastMed», για τον οποίο υπογράφεται σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, η Διακρατική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Τη Συμφωνία θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και οι ομόλογοί του, από το Ισραήλ και από την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά στην Πελοπόννησο, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει υποθαλάσσιο αγωγό από την Κρήτη προς τη Νότια Πελοπόννησο (περιοχή Αγίου Φωκά της Μονεμβασίας στη Λακωνία), μήκους 422 χιλιομέτρων και χερσαίο αγωγό από τη Νότια Πελοπόννησο έως τον νομό Αχαΐας που θα διασχίζει την Πελοπόννησο από τη νοτιοανατολική προς τη βορειοδυτική κατεύθυνση σε μήκος περίπου 290 χλμ. και θα καταλήγει στην περιοχή της ΛακκόπετραςΑχαΐας. Περιλαμβάνει επίσης και Κέντρο εποπτείας / διαχείρισης του αγωγού στην Πελοπόννησο.

Ο αγωγός EastMed παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και πλεονεκτήματα για τη χώρα μας σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις για τη διοχέτευση του αερίου της ΝΑ Μεσογείου, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό διαμετακομιστικό κόμβο. Αναμένεται να δημιουργήσει άμεσες, έμμεσες και προκαλούμενες οικονομικές επιδράσεις, κατά τη φάση ανάπτυξης, κατασκευής και λειτουργίας του έργου και θα διασφαλίσει παράλληλα την παροχή φυσικού αερίου σε περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Δίκτυο, όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:https://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad