Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ΝΔ στους «ενδοοικογενειακούς» καυγάδες της για τον κορονοϊό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ΝΔ στους «ενδοοικογενειακούς» καυγάδες της για τον κορονοϊό


Παρ' ότι η ελληνική κοινωνία περνάει εξαιρετικά δύσκολες ώρες και προσπαθεί να παραμείνει, όσο είναι δυνατόν, ψύχραιμη, αφενός κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη, επισημαίνοντας τις γνωστές τοις πάσι αδυναμίες του ισοπεδωμένου από τα μνημόνια συστήματος Υγείας της χώρας μας, αφετέρου, άλλοι, ολημερίς κι' ολονυχτίς, αναλώνονται σε "αγιογραφίες" για την κυβέρνηση.

Αυτή η παθογένεια φαίνεται ότι έχει προσβάλλει και τη Νέα Δημοκρατία. Μια ενδεικτική -από τις πολλές περιπτώσεις- είναι αυτή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αίφνης θυμήθηκε την ιδιότητά του ως πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Κάτι που είχε ως συνέπεια να δεχτεί σκληρή επίθεση από πασίγνωστο -ως άκρως φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση- Μέσον Ενημέρωσης, το οποίο τον εγκάλεσε στην τάξη, και ούτε λίγο ούτε πολύ, τον προέτρεψε να μην ασχολείται με τον κορονοϊό, αλλά με τα πασχαλινά αυγουλάκια και αρκουδάκια, για τα οποία ξοδεύει χρήματα η Περιφέρεια.

Πάντως, αρκετά από όσα είπε ο Γ.Πατούλης ήταν σωστά. Τα γνωρίζουν, εξάλλου, άπαντες και ειδικά όσοι εμπλέκονται άμεσα με τον χώρο της Υγείας. Όπως την ανυπαρξία των ΜΕΘ, την έλλειψη αναπνευστήρων και πολλά άλλα. Η ένσταση, ωστόσο, του Μέσου, το οποίο τον εγκάλεσε, και τον κατηγόρησε για "πάρτι λαϊκισμού", ήταν το άκαιρον της στιγμής.

Βέβαια, θα μπορούσε κι αυτό, να ακολουθήσει την τακτική άλλων, οι οποίοι αυτή την περίοδο είναι άφαντοι και σιωπούν, προφανώς για να μην τους πάρουν τα "σκάγια" των ευθυνών, εάν και όταν έλθει η ώρα. Κάτι που απευχόμεθα, ελπίζοντας να λήξει η σημερινή κατάσταση με το μικρότερο δυνατό κόστος σε ζωές και σε οικονομικές συνέπειες. Όπως και να' χει, φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η σημερινή άλλωστε, πράγματι η σιωπή είναι χρυσός.

Λίγο αργά, πάντως, τα θυμήθηκε όλα αυτά ο κ.Πατούλης, αλλά ας είναι. Επί της ουσίας της ταμπακιέρας, ούτε ο ίδιος ως περιφερειάρχης ή ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), ο οποίος με κάθε ευκαιρία απαντά στις επικρίσεις που δέχεται, ούτε και τα φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, ορισμένα εκ των οποίων προσπαθούν να επιβάλλουν ομερτά σε όχους έχουν διαφορετικές απόψεις, πρόσφεραν ή έχουν κάτι να προσφέρουν στον ελληνικό λαό. Για ενδοοικογενειακά καυγαδάκια πρόκειται, και για παιχνίδια εντυπωσιασμού σε ώρες σκληρής δοκιμασίας, που αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες.

Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα

Κάποιοι, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, όλα βαίνουν ομαλώς, και η χώρα διάγει συνθήκες "κανονικότητας", όπως πριν την επέλαση του κορονοϊού, βράζουν στο ζουμί της ενδοκομματικής ίντριγκας, των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και των μικροπολιτικών παιχνιδιών εξουσίας. Και νομίζουν ότι, χάρις στην ασφάλεια που τους παρέχει η εξουσία, την "επόμενη ημέρα" θα είναι όλα όπως πριν. Σαν να μην έχει περάσει μια ακόμη λαίλαπα πάνω από την Ελλάδα. Πλανώνται πλάνη οικτρά.

Εμείς, ως Antinews, έχουμε επιλέξει τον πατριωτισμό και την επιβίωση της πατρίδας πάνω από όλα. Ως εκ τούτου, ελέγχουμε την κυβέρνηση και της ασκούμε κριτική, όταν βλέπουμε κακώς κείμενα. Παράλληλα, επικροτούμε όλες τις κινήσεις που είναι προς όφελος της χώρας και των πολιτών.

Στην παρούσα κρίσιμη φάση, σαφής επιλογή του Antinews είναι η εποικοδομητική -πλην όμως, αυστηρή- κριτική, όποτε χρειαστεί. Όπως και η απόδοση των ευσήμων, όταν οι πράξεις, και όχι τα πολλά λόγια, είναι προς όφελος του λαού και της πατρίδας. Μακριά από μας μικροπολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Η πατρίδα είναι μπροστά σε ιστορικής σημασίας κινδύνους. Τόσο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, του κόστους σε ζωές και στην οικονομία, όσο και λόγω των μεγάλων εθνικών θεμάτων. Ας προσπαθήσουν, λοιπόν, άπαντες, έστω και σε αυτή την συγκυρία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρωτίστως, στο πλάϊ του ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων.

Οι ώρες είναι δύσκολες. Και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες εάν η χώρα μας θα μετατραπεί σε Ιταλία ή θα αντιμετωπίσει την επιδημία με καλύτερους όρους. Κανείς δεν περισσεύει. Και όσοι πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους εύχονται "να φύγουν και μερικοί γέροι - δεν χάθηκε ο κόσμος", είναι καλύτερα να πάνε σπίτι τους από τώρα.

Παθογένειες

Επιπλέον, παθογένειες "καρέκλας", όταν ο απλός πολίτης βλέπει να κινδυνεύει η ζωή του και των οικείων του, η δουλειά του και το ψωμί του, μοιάζουν με παράσταση παλιάτσων. Και, δυστυχώς, τέτοιες παραστάσεις πισώπλατων "συντροφικών" μαχαιρωμάτων έχουν δοθεί αρκετές τους τελευταίους μήνες. Είτε στους τομείς των εθνικών θεμάτων, των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, είτε στο Μεταναστευτικό, σε θέματα του υπουργείου Εργασίας και, εσχάτως, του υπουργείου Υγείας.

Βέβαια, κάποιοι "Ράμπο υπουργοί" μένουν -σκανδαλωδώς- στο απυρόβλητο, πολυλογώντας ρηχά και ακατάπαυστα στην TV ή επιδιώκοντας τα δικά τους "5 λεπτά δημοσιότητας" στα δελτία των 8, ανεξαρτήτως αν τα' χουν κάνει θάλασσα στον τομέα της αρμοδιότητάς τους, ή, απλώς, αποδεικνύονται "μετρίου αναστήματος" διαχειριστές.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι πάνω σε -μικρό ή μεγάλο- αριθμό πτωμάτων, ανάλογα, θα κτίσουν το μέλλον τους είναι μακριά νυχτωμένοι. Εάν, επίσης, πιστεύουν ότι όλα είναι ωραία και καλά και τέλεια καμωμένα, επειδή, οχυρωμένοι μέσα στο γυάλινο πύργο τους, δεν βλέπουν την πραγματικότητα, αλλά ακούνε μόνον ό,τι τους λέγουν οι οσφυοκάμπτες αυλοκόλακες του περιβάλλοντός τους, είναι καιρός να αναθεωρήσουν.

Μπορεί η κοινωνία να είναι σήμερα μουδιασμένη, παγιδευμένη μέσα στον φόβο της επιδημίας, αλλά αύριο, όταν με το καλό και τους απαραίτητους σχεδιασμούς, βγει από αυτό το σκοτεινό τούνελ, ο Έλληνας θα ζητήσει απολογισμό. Θα μετρήσει τους νεκρούς του. Θα μετρήσει τα αφανή θύματα. Εκείνους που μέσα σε δέκα χρόνια βλέπουν να καταστρέφεται για δεύτερη φορά η ζωή τους. Και δεν θα κάνει... σκόντο σε κανέναν. Είτε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είτε στην οικονομική ελίτ της χώρας.



ΠΗΓΗ:antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad