Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 323 άτομα πήραν το 14χίλιαρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 323 άτομα πήραν το 14χίλιαρο


Μετά την εξέταση των ενστάσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων των δικαιούχων στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την επικαιροποίηση των αποτελεσμάτων των δικαιούχων στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Ο επικαιροποιημένος Πίνακας περιλαμβάνει 323 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 4.522.000 ευρώ. Ακόμη περιλαμβάνει 39 αιτήσεις που απορρίφθηκαν και ο λόγος που είναι μη επιλέξιμες.

Στόχος του υπομέτρου 6.3 είναι οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που αφορούν, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, τη βελτίωση της οικονομικής ή περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου προβλέπεται η παροχή κατ’ αποκοπή οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες αγρότες που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας τους και κατοικούν σε μικρές κοινότητες έως 5.000 κατοίκων για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους, οι οποίοι να διαθέτουν επαρκή επαγγελματικά προσόντα και να υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους. Το ποσό στήριξης είναι ίσο με 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο.

Δείτε πίνακα με τα ονόματα αυτών που εντάχθηκαν και όσων απορρίφθηκαν (εδώ)

Παϊσιάδης Σταύρος
Μοιράσου το
Σχετικά άρθρα
Το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την οριστική λίστα των αμπελουργών που εντάχθηκαν στον πράσινο τρύγο
Το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την οριστική λίστα των αμπελουργών που εντάχθηκαν στον πράσινο τρύγο
24/07/2020 01:30 μμ
Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι δικαιούχοι του προγράμματος της Πρώιμης Συγκομιδής (πράσινο τρύγο). Συνολικά 1.140 δικαιούχοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Πρώιμης Συγκομιδής Αμπέλου» σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης που εξέδωσε το υπουργείο.

Η διενέργεια της πρώιμης συγκομιδής από τους τελικούς δικαιούχους του προγράμματος δύναται να πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) για τις αμπελοοινικές περιοχές του Αιγαίου και της Κρήτης έως τις 31 Ιουλίου 2020

β) για τις υπόλοιπες αμπελοοινικές περιοχές της χώρας έως τις 14 Αυγούστου 2020.

Να σημειωθεί ότι ως «πρώιμη συγκομιδή» νοείται η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, στο σύνολο της εκμετάλλευσης ή σε τμήμα αυτής, υπό την προϋπόθεση ότι η πρώιμη συγκομιδή πραγματοποιείται σε ολόκληρα αγροτεμάχια και ότι καμία ποσότητα της συγκομιδής δεν έχει παραμείνει στον αμπελώνα πέραν της ορισμένης στην παρούσα απόφαση καταληκτικής ημερομηνίας πυο αναφέραμε, ώστε η παραγωγή του εν λόγω αμπελοτεμαχίου να είναι μηδενική.

Οι δικαιούχοι του Μέτρου ενημερώνουν εγγράφως τις αρμόδιες ΔΑΟΚ για την ημερομηνία εκτέλεσης της πρώιμης συγκομιδής και υποβάλλουν αίτηση πληρωμής.

Οι ΔΑΟΚ οφείλουν να προβούν σε επιτόπιο έλεγχο για την ορθότητα εφαρμογής εντός τριών (3) ημερών από την ημερομηνία ενημέρωσης.

Διαβάστε τον σχετικό πίνακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad