Ξεκινά η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στη Πελοπόννησο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινά η κατασκευή των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στη Πελοπόννησο

 

Στο τέλος Οκτωβρίου προσδιορίζεται η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του ypodomes.com, αναφέρεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταφέρει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τον “ευρωπαϊκό κουμπαρά” με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 66 εκατ. προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες (άρα μιλάμε ήδη για τα τέλη του 2022), αλλά υπολογίζεται πως από τη στιγμή που θα ξεκινά η περίοδος παραχώρησης του έργου, η ανάδοχος εταιρία «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ» θα μπορεί να αναλάβει προσωρινά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Πρόκειται για μία λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραβλέπεται, διότι κάτι τέτοιο σημαίνει πως από τα μέσα του 2021, όπου και θα αναλάβει η εταιρία, θα σταματήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στη χώρα μας (τα οποία ανήλθαν στα 15 εκατομμύρια ανά ευρώ εξάμηνο από το 2015 έως και το 2018) που καλούνται να καλύψουν οι φορολογούμενοι κάθε χρόνο».

Με πληροφορίες από το ypodomes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad