Το μνημείο των «ξεχασμένων» ηρώων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Το μνημείο των «ξεχασμένων» ηρώων



Ημέρες 1940 αναβιώνουν στη χώρα με παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων στη μνήμη των Ελλήνων που πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας.

Οι Up Drones γύρισαν ένα βίντεο αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες που έπεσαν στο μέτωπο υπερασπίζοντας την ελευθερία της πατρίδας.

Στο βίντεο φαίνονται οι εξής τοποθεσίες.

1: Το μνημείο πεσόντων λίγο έξω από το Καλπάκι.

2: Η Μόνη Σωσσίνου στον Άνω Παρακάλαμο Πωγωνίου από όπου λόγο της στρατηγικής του τοποθεσίας λόγο του υψώματος όπου και βρίσκεται το Πυροβολικό μας έβγαζε της συντεταγμένες κατά την διάρκεια των μαχών.

3: Η Μεσογέφυρα στο Μπουραζάνι.

Στο σημείο που ο επαρχιακός δρόμος από το Μπουραζάνι προς το Μολυβδοσκέπαστο προσεγγίζει τον ποταμό Αώο, βρίσκονται τα ερείπια της κατεστραμμένης πλέον Μεσογέφυρας. Η γέφυρα είναι κτισμένη σε στρατηγικό σημείο και θεωρείται ότι η πρώτη θεμελίωσή της εδώ έγινε τον 7ο μ.Χ. αιώνα, επί  Κωνσταντίνου Πωγωνάτου.

Παρατηρώντας τα σημερινά θλιβερά απομεινάρια της παλιάς γέφυρας θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας ένα μεγάλο τρίτοξο γεφύρι, με το κεντρικό τόξο μεγαλύτερο των δύο ακραίων και την ασυνήθιστη ιδιομορφία του, που ήταν ο επίπεδος διάδρομος διάβασής του.

Το γεφύρι ανατινάχτηκε το 1940 από τον ελληνικό στρατό κατά την εισβολή των Ιταλών και λίγα χρόνια αργότερα (1944) ολοκληρώθηκε η καταστροφή του από τον γερμανικό στρατό.







ΠΗΓΗ:Up Drones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad