«Sorry, σε βλέπω φιλικά» είπες και γέλασα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Sorry, σε βλέπω φιλικά» είπες και γέλασαΗ αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα πολύ ν΄αφήσω πίσω μου εκείνη τη φράση που μου προκάλεσε γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα. Μ’ ένα «sorry, σε βλέπω φιλικά» ξεμπέρδεψες μαζί μου. Σαν να μην μπήκες καν στη διαδικασία να σκεφτείς, να βρεις να πεις κάτι καλύτερο, λιγότερο πρόχειρο.
Μα δεν είμαστε και χθεσινοί, να καταπίνουμε αμάσητες τέτοιου είδους γλοιώδεις δικαιολογίες. Ας μιλήσουμε λίγο σοβαρά κι ας παραδεχτούμε ότι κολακεύτηκες όταν σε φλέρταρα. Ας πούμε πως ανέβηκε λιγάκι το ηθικό σου όταν κατάλαβες τις προθέσεις μου για σένα. Τις έδειξα απ’ την αρχή, δεν κρύφτηκα. Σ’ άφησα απ’ την πρώτη στιγμή να το δεις πως το μάτι μου καθόλου φιλικά δεν έβλεπε το δικό σου.
Έλα τώρα, μεταξύ μας είμαστε. Μην πεις πως δε σ’ άρεσε, μην πεις πως δεν το βρήκες απολαυστικό όσο κράτησε, γιατί δεν πρόκειται να σε πιστέψω. Είναι και το φλερτ μια τέχνη από μόνο του που έχει κι αυτό από ερασιτέχνες μέχρι κι επαγγελματίες. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι οι δυο μας, πάντα μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Το ξέρεις όμως κι εσύ κι εγώ πως τα υπονοούμενα που πετούσαμε ο ένας στον άλλο δεν είχαν καμία φιλική διάθεση. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά πλέον τι κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά τα «πλάκα κάνω» που λέμε για να καλύψουμε τα νώτα μας. Αυτά κάνουν το φλερτ ένα εξαιρετικό παιχνίδι για δυνατούς παίκτες, αυτά είναι ικανά να δημιουργήσουν την ένταση και το πάθος. Έχουν σκοπό πρωτίστως να εξάψουν το μυαλό κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πετύχεις.

Κι έρχεσαι τώρα εσύ να λήξεις το παιχνίδι γιατί, όπως λες, με βλέπεις φιλικά. Συγγνώμη, μα δε γίνεται να μη γελάσω. Καλά τώρα το θυμήθηκες, κατόπιν εορτής; Συμφωνούμε πως δεν οδηγούν όλα τα φλερτ σε παντρειές κι οικογένειες αλλά όχι αγάπη μου, σ’ αυτό πρέπει ν’ αντισταθώ. Οι φίλοι δε φλερτάρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή κι αν εσύ μ’ έβλεπες έστω και λίγο φιλικά δε θα μ’ άφηνες ποτέ να ξεκινήσω παιχνίδι. Αν υπήρχε μια πιθανότητα να με βλέπεις φιλικά, θα σ’ ενοχλούσε το γεγονός ότι σου την πέφτω ανοιχτά όποτε βρω ευκαιρία και δε θα σ’ ευχαριστούσε. Θα φρόντιζες να μου σερβίρεις την απόρριψη με όσο πιο όμορφο κι ανώδυνο τρόπο γίνεται, αλλά δεν το έκανες γιατί αυτό δεν ισχύει.

Επίτρεψε μου να γελάω με αυτή τη φράση που ξεστόμισες, όχι γιατί πληγώθηκα αλλά γιατί δεν αντιλήφθηκα το ποιόν σου. Δεν πρόλαβα δυστυχώς να σε ψυχολογήσω, δε σκέφτηκα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ανειλικρινείς μέχρι και στο φλερτ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι σαν ανέκδοτο γιατί δε φτάνει που σου λείπει η ειλικρίνεια, χρησιμοποίησες και τη λέξη «φιλία» για μια τέτοια περίπτωση σαν τη δική μας. Δηλαδή τώρα εμείς από αύριο θα είμαστε φιλαράκια και θα κλαίει ο ένας στον ώμο του άλλου;

Σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που σε ξέρω, φρόντισες ώστε να μην μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά μ’ αυτή σου τη δήλωση. Έμαθα δύο πολύ σημαντικά πράγματα για σένα, σήμα κατατεθέν, πως απ’ τη μια φλερτάρεις από συνήθεια χωρίς να έχει για σένα κάποια ουσία και πως απ’ την άλλη χρησιμοποιείς με ευκολία ψέματα που σε βολεύουν για να μην έρθεις σε δύσκολη θέση.

Μα γιατί συνηθίζουμε να τη λέμε αυτή τη φράση τελικά; Προσωπικά δε θεωρώ πως είναι άλυτο πρόβλημα το ότι εσύ δε με βλέπεις ερωτικά. Συμβαίνουν κι αυτά και κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έρθει το τέλος του κόσμου επειδή εσύ δε με γουστάρεις και δεν αντιλαμβάνομαι πώς με βοηθάει εμένα ένα εντελώς άχρηστο «σε βλέπω φιλικά». Τι το κρύβεις, λοιπόν, λες και είναι κανένα κρατικό μυστικό. Το μόνο που κερδίζεις είναι η αδιαφορία μου. Το σεβασμό και την εκτίμησή μου θα τα κέρδισες μόνο με ένα ειλικρινές «Δε με ελκύεις και δεν αισθάνομαι για σένα κάτι ερωτικό». Αυτό λένε κι εκεί βάζουν τελεία οι ώριμοι άνθρωποι που θέλουν να τους παίρνουν στα σοβαρά. Δε συμπληρώνουν τη δήλωση με κερασάκια περί φιλίας. Υποστηρίζουν τις επιλογές τους, τις εκφράζουν άφοβα και δεν ντρέπονται στιγμή γι’ αυτές.

Το λέω σε σένα, πες το κι εσύ στους ομοίους σου, λοιπόν. Δεν είναι ανάγκη να ρίχνετε το ανθρώπινο είδος τόσο χαμηλά χρησιμοποιώντας εκφράσεις της φθήνιας για ν’ απορρίψετε έναν άνθρωπο. Είναι κι η απόρριψη μέσα στη ζωή, ξέρετε, οπότε βάλτε κι εσείς λίγη αληθινή μαγκιά στη ζωή σας. Βάλτε τα δυνατά σας και βρείτε κάτι καλύτερο να μας πείτε, γιατί μόνο τ’ αληθινά τα μετράμε και τα υπολογίζουμε. Τα ψεύτικα και τα δήθεν δεν τα βάζουμε καν στο λογαριασμό.

Συντάκτης: Ντέμη Κάργατζη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα ΠανέρηΠΗΓΗ:pillowfights.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad