Να γιατί δεν επιτρέπεται η τηλεόραση στο δωμάτιο των παιδιών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Να γιατί δεν επιτρέπεται η τηλεόραση στο δωμάτιο των παιδιώνΤεράστιες οι επιπτώσεις στην ενήλικη ζωή των 10χρονων και 12χρονων που απολαμβάνουν την πολυτέλεια της... ιδιωτικής TV

«Είμαι 10 χρονών... η τηλεόραση είναι η ζωή μου». Όποιος έχει δει την επική κωμωδία Home Alone, θα θυμάται την ατάκα του Μακόλεϊ Κάλκιν. Του 10χρονου τότε -και στο έργο- ξανθού «διαολάκου», τον οποίο... ξέχασαν οι γονείς του στο σπίτι τα Χριστούγεννα, ενώ οι ίδιοι ταξίδεψαν για διακοπές. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και η τηλεόραση έγινε ακόμη περισσότερο... κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι το εξής: Κάνει καλό ή κακό στα παιδιά; Κάνει κακό, λένε οι επιστήμονες, αλλά όχι για τον λόγο που υποθέτουν οι περισσότεροι γονείς...


Η... βασική ατάκα των γονιών είναι μία: «Μην βλέπεις άλλη τηλεόραση, θα χαλάσεις τα μάτια σου». Και όμως, η βασική παρενέργεια της πολύωρης έκθεσης στην οθόνη της τηλεόρασης δεν είναι τα... μάτια. Είναι η παχυσαρκία!

Σύμφωνα με μελέτες ερευνητών, η έκθεση στην τηλεόραση προκαλεί ραγδαία αύξηση της βουλιμίας και δη για τροφές με λιπαρά, όπως σνακ και άλλα παρεμφερή. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, τα παιδιά που έχουν τηλεόραση στο δωμάτιό τους, τρέφονται με πολύ λιγότερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, τα οποία αντικαθιστούν στο πολλαπλάσιο με λιπαρές τροφές.
Η διατροφική συνήθεια που διαμορφώνουν τα παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία των 10 με 12 ετών, στη συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων μεταφέρεται και στην ενήλικη ζωή τους, προκαλώντας παχυσαρκία, μεγάλα προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων junk food.

Πηγή:protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad