Σε οικισμό Ρομά της Πάτρας κρυβόταν ο δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Σε οικισμό Ρομά της Πάτρας κρυβόταν ο δολοφόνος του ΖαφειρόπουλουΟ δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ομολόγησε κατά την εξέτασή του στα κεντρικά της ΓΑΔΑ πως είναι αυτός που πυροβόλησε τον νομικό. «Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια για να τον εκφοβίσω. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω» διατείνεται τώρα ο εκτελεστής, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο σε οικισμό Ρομά της Πάτρας και μεταφέρθηκε αμέσως στα κεντρικά της ΓΑΔΑ για ανάκριση.

Είναι 32 ετών, Ρομά, αλβανικής καταγωγής, και μετά το φονικό προσπάθησε μέσω Πάτρας να διαφύγει στην Ιταλία. Ο συνεργός του, επίσης Ρομά, αλβανικής καταγωγής, διέφυγε και αυτός μέσω Πάτρας και πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στην Αλβανία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι πέντε Αλβανοί. Εκτός από τους δολοφόνους, τον «Ψηλό» που συνελήφθη και τον «Κοντό» που αναζητείται, ηθικοί αυτουργοί είναι τρεις Αλβανοί 34, 35, 40 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στον Κορυδαλλό. Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι ο δράστης είχε κλείσει τηλεφωνικά το ραντεβού με τον δικηγόρο την ίδια μέρα με την πρόφαση ότι ήθελε να του αναθέσει ποινική υπόθεση συγγενή του.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι για τον εκφοβισμό του δικηγόρου που κατέληξε σε δολοφονία ο συλληφθείς είχε πάρει προκαταβολή 3.000 ευρώ. Ο δράστης είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας και δεν επέστρεψε ποτέ. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, κλοπές, πλαστογραφία, απειλή και αντίσταση, ενώ ο συνεργάτης του που αναζητείται είχε κατηγορηθεί για ληστείες και κατοχή όπλων.

Η σύλληψη 

Ο «Ψηλός» συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, σε συνοικισμό Ρομά της Πάτρας. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε αμέσως στα κεντρικά της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, αφού είχε διαπιστωθεί πως είχε βγει από τη φυλακή με άδεια και, βεβαίως, δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ως δραπέτης μετήχθη στη ΓΑΔΑ, έτσι ώστε να υπάρχει και η δικαιολογία για την επιμήκυνση της κράτησής του, διότι από την πρώτη στιγμή η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών αντιλήφθηκε πως ήταν ενδεχομένως ο εκτελεστής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο «Ψηλός» είναι Ρομά, αλβανικής καταγωγής. Στο γραφείο του δικηγόρου συνοδευόταν από ένα άλλο άτομο, τον «Κοντό», όπως λέει η αστυνομία, το οποίο πήγε επίσης στην Πάτρα, αλλά κατάφερε να διαφύγει πίσω στην Αλβανία. Είναι επίσης Ρομά και αλβανικής καταγωγής.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας μετήχθησαν στη ΓΑΔΑ άλλα τρία άτομα, τα οποία εκτίουν ποινές στις ελληνικές φυλακές. Και τα τρία είναι αλβανικής καταγωγής και, όπως φαίνεται εκ των συμφραζομένων, εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου και άρα σχετίζονται με την υπόθεση Energa και τα ξεκαθαρίσματα που έχουν λάβει χώρα έκτοτε μεταξύ των πρωταγωνιστών.

Το παζλ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τις διωκτικές αρχές. Από τη μια η αστυνομία έχει στα χέρια της τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, όπως ισχυρίζονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει, αν δεν εντοπιστούν και οι ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι και «νοίκιασαν» τις υπηρεσίες των εκτελεστών.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad