Kήρυξη εθνικού πένθους, άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Kήρυξη εθνικού πένθους, άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντωνΔήλωση για τη μεγάλη καταστροφή στη Δ.Αττική έκανε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Αξιοποίηση του στρατού και όλων των μέσων, ώστε ήδη από απόψε να μην υπάρξει κανείς άστεγος και πεινασμένος. Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Σε δήλωση για την τραγωδία στη Δυτική Αττική προέβη μετά την ολοκλήρωση της σχετικής σύσκεψης στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επλήγησαν, αλλά και ότι θα γίνει εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός καταρχήν εξέφρασε τη θλίψη του και την ευχή ο αριθμός των θυμάτων να μη μεγαλώσει άλλο, υπογραμμίζοντας ότι είναι μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς ζούμε μία μεγάλη καταστροφή, αλλά και δίνοντας τα εύσημα στους αρμόδιους υπουργούς, την πυροσβεστική και την περιφερειάρχη που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν την επιχείρηση, όπως είπε.
Η αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόνισε ο κ.Τσίπρας. Ανακοίνωσε την κήρυξη εθνικού πένθους και προανήγγειλε την αξιοποίηση του στρατού και όλων των μέσων ώστε να μην υπάξρει από απόψε κανείς άστεγος και πεινασμένος όπως χαρακτηριστικά είπε. Προανήγγειλε επίσης "εμπεριστατωμένη έρευνα για τις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή."
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία. Σημείωσε ότι ήδη έχουν μεταβεί τα αρμόδια κλιμάκια στις περιοχές και ότι θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών για να καταγραφούν και να επουλωθούν οι ζημιές.
Ευχαρίστησες του άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής και ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη σε εκείνους που δίνουν τη μάχη.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

"Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλη την Ελλάδα. Ζούμε μια μεγάλη καταστροφή. Ως αυτή την ώρα Θρηνούμε δεκατέσσερις νεκρούς στη Μάνδρα, και στη Νέα Πέραμο της Αττικής. Και η ευχή όλων μας είναι ο αριθμός αυτός να μη μεγαλώσει κι άλλο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειές των θυμάτων. Και να δεσμευτώ ότι θα σταθούμε δίπλα τους με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας. Kαι πιστεύω ότι τούτη την ώρα, η κήρυξη εθνικού πένθους για τη μεγάλη αυτή τραγωδία, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε.
Πριν από λίγο συγκάλεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, τον αρχηγό της πυροσβεστικής και την περιφερειάρχη που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν να συντονίζουν τις επιχειρήσεις της πολιτικής προστασίας. Και θεωρώ καθήκον μου να ενημερώσω για τα άμεσα μέτρα στα οποία καταλήξαμε:
Η συνδυασμένη επιχείρηση για την έρευνα, τον εντοπισμό και τη διάσωση όσων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της θεομηνίας, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.
Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένουμε αυτά να έχουν ένταση και τις επόμενες ώρες.
Ήδη έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται η αξιοποίηση χώρων του στρατού, ή άλλων δημόσιων χώρων, για να μην υπάρξει από απόψε κανένας άστεγος, ή πεινασμένος, συμπολίτης μας, από όσους έχουν πληγεί.
Θα υπάρξει εμπεριστατωμένη έρευνα για να καταλήξουμε στις αιτίες της τραγωδίας ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή.
Δεσμεύομαι ότι άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θα εφαρμοστούν μέτρα στήριξης τόσο των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Καθώς και μέτρα ομαλοποίησης της ζωής στις περιοχές που χτύπησε η θεομηνία. Ήδη συγκροτούνται μικτά κλιμάκια του υπουργείου υποδομών, της περιφέρειας και των Δήμων που έχουν πληγεί. Θα διατεθεί το σύνολο των μηχανικών ώστε να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές και να επουλωθούν τάχιστα οι πληγές.
Επιτρέψτε μου, τέλος, να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, όπως και όλους όσους, μέσα από αντίξοες συνθήκες, πάλεψαν και παλεύουν αυτή την ώρα για να σώσουν περιουσίες και ζωές.
Εύχομαι κουράγιο και δύναμη τόσο σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο της τραγωδίας, όσο και σε κείνους που δίνουν τη μάχη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης».ΠΗΓΗ:247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad