Ενα παιδικό βιβλίο για δώρο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ενα παιδικό βιβλίο για δώρο



Βιβλία, δώρα πολύτιμα για τα παιδιά του δημοτικού που ανακαλύπτουν τον κόσμο της λογοτεχνίας.

Βιβλία με ήρωες πανέξυπνα αγόρια και κορίτσια που ζουν απίθανες περιπέτειες και απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι μικροί αναγνώστες θα ενθουσιαστούν!

ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Η ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ

«Αυτό το βιβλίο αφηγείται την ιστορία τριών άτυχων παιδιών. Η Βάιολετ, ο Κλάους και η Σάνι Μποντλέρ είναι τρία πολύ έξυπνα παιδιά που βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται όταν μαθαίνουν ότι οι γονείς τους χάθηκαν σε μια τρομερή πυρκαγιά. Πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσουν, θα οδηγηθούν στον σπίτι του μοναδικού συγγενή τους, του πανούργου Κόμη Όλαφ. Ο άπληστος Κόμης, όμως, κακομεταχειρίζεται τα παιδιά κι έχει σαν μοναδικό στόχο να αρπάξει την περιουσία τους. Τα τρία αδέρφια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλη την εφευρετικότητά τους για να ξεσκεπάσουν τον κακό Όλαφ.

Οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα μόλις επέστρεψαν στο εκδοτικό τοπίο της χώρας κι επανεκδίδουν την εκδοτική σειρά φαινόμενο που ενθουσίασε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Τα βιβλία του Λέμονι Σνίκετ, που πρωτοκυκλοφόρησαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα, δημιουργώντας φανατικούς αναγνώστες. Σε νέα έκδοση κυκλοφορούν ήδη τα τρία πρώτα βιβλία του Λέμονι Σνίκετ «Μια σειρά από ατυχή γεγονότα»: «Η κακή αρχή», «Το δωμάτιο με τα ερπετά» και «Το φαρδύ παράθυρο». Οι περιπέτειες του Λέμονι Σνίκετ έχουν μεταφερθεί με επιτυχία και στον κινηματογράφο.









Συγγραφέας: Λέμονι Σνίκετ

Εικόνες: Μπρετ Χέλκουιστ

Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα



ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΛΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΣ



Η Κιάρα μένει στο ιστορικό πανδοχείο Μαργαριτάρι μαζί με τον πατέρας της που είναι και ο ιδιοκτήτης. Η μητέρα της πνίγηκε μυστηριωδώς πριν από ένα χρόνο. Στο ίδιο πανδοχείο μένει και ο φίλος της ο Λίο μαζί με τη μητέρα του. Όλα αλλάζουν την ημέρα που ένας άντρας βρίσκεται νεκρός στην παραλία. Τα δυο παιδιά μαζί με τη φίλη τους την Οκτάβια παρατηρούν κάποιες περίεργες συμπεριφορές από τους ενοίκους του πανδοχείου, αρχίζουν να αναρωτιούνται και ξεκινούν την εξερεύνηση. Το πανδοχείο Μαργαριτάρι, που άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες πριν καταλήξει στα χέρια του πατέρα της Κιάρα, κρύβει σκοτεινές ιστορίες από την εποχή του πολέμου. Μπορεί άραγε ο θάνατος του άγνωστου άντρα να συνδέεται με τον τραγικό θάνατο της μητέρας της;

Η Ομάδα Δράσης Κλου, που πήρε το όνομά της από τα αρχικά των πρωταγωνιστών, είναι μια πρωτότυπη σειρά μυστηρίου για παιδιά. Η Κιάρα, ο Λιο, η Οκτάβια και ο σκύλος της ο Ύγκον αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν μυστηριώδεις υποθέσεις με όλη την τόλμη και τη ευφυΐα της ηλικίας τους. Παράλληλα, σε κάθε βιβλίο οι ήρωες έρχονται σε επαφή με μερικά από τα πιο σημαντικά ερωτήματα που έθεσαν σπουδαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες. Συγγραφέας της σειράς είναι ο Νορβηγός Γιορν Λιρ Χόρστ –οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες τον γνωρίζουν από τις περιπέτειες του επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν «Έγκλημα στα Φιορδ» και «Τα κυνηγόσκυλα». Οι δύο πρώτες περιπέτειες της Ομάδας Κλου είναι «Το μυστήριο της Σαλαμάνδρας» και «Το μυστήριο της Μάλτας».

INFO

Συγγραφέας: Γιορν Λιρ Χορστ

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης

Εκδόσεις Διόπτρα




Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ

Η έρημος της Νεβάδα κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Στο βάθος της ερήμου, ένα χιλιόμετρο κάτω από τη γη, βρίσκεται ένα βιβλιοπωλείο με τεράστιες που φτάνουν μέχρι το ταβάνι και είναι γεμάτες με κάθε λογής βιβλία. Το μυστικό βιβλιοπωλείο έχει δημιουργήσει ο Μίστερ Ζάργκο με μοναδικό στόχο να καταστρέψει τα καλά βιβλία, ώστε τα παιδιά να σταματήσουν μια για πάντα να διαβάζουν. Δύο γενναία παιδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο, αναλαμβάνουν να χαλάσουν τα σχέδια του πονηρού Ζάργκο και να σώσουν τα βιβλία. Πολύτιμος σύμμαχος θεία Μπέα και το μαγικό βιβλιοπωλείο Άμπρα Κατάμπρα. Στο πρώτο βιβλίο κινδυνεύει ο τον Πίτερ Παν, στο δεύτερο βιβλίο σειρά έχουν οι Τρεις Σωματοφύλακες, ενώ στο τρίτο βιβλίο θύμα της πλεκτάνης είναι ο Δον Κιχώτης.

Πίσω από το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι κρύβονται δύο συγγραφείς: O Ισπανός ψυχολόγος Εντουάρντο Χάουρεγκι, ειδικευμένος στη θετική ψυχολογία και στη μελέτη του χιούμορ και ο Ιταλός Πιερντομένικο Μπακαλάριο, δημιουργός του αγαπημένου ήρωα των παιδιών Οδυσσέα Μουρ. Τα βιβλία της σειράς «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» ταξιδεύουν τους μικρούς αναγνώστες πίσω στο χρόνο και τους φέρνουν σε επαφή με μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τα βιβλία είναι πολύτιμοι θησαυροί που πρέπει οπωσδήποτε να σώσουμε!

INFO

Συγγραφέας: Έντουαρντ Μπέρι

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Εκδόσεις Μεταίχμιο










Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad