Οταν οι πρώην εμφανίζονται στις γιορτές - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Οταν οι πρώην εμφανίζονται στις γιορτές



Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι περισσότεροι αναπολούν όσα πέρασαν μέσα στον χρόνο, τους ανθρώπους που γνώρισαν, κάνουν την κριτική τους και σκέφτονται όσα θέλουν να τους φέρει το καινούργιο έτος.

Τότε, κάποιοι συνειδητοποιούν πως θέλουν πίσω στη ζωή τους ανθρώπους που δεν έχουν πια και ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία.

«Γεια, τι κάνεις; Καλά Χριστούγεννα; Θα μπορούσαμε να πιούμε έναν καφέ;», είναι το μήνυμα που έχουν λάβει αρκετοί από πρώην συντρόφους τους.

Αν σας ακούγεται οικείο, τότε, ξέρετε τι ακριβώς είναι το Marleying.

Marleying, λοιπόν, είναι η τάση πρώην συντρόφων να εμφανίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων και να «ψάχνονται». Ο όρος δημιουργήθηκε χάρη στον Τζέικομπ Μάρλει, τον συνεργάτη-φάντασμα του Εμπενίζερ Σκρουτζ, που εμφανίζεται από το πουθενά την παραμονή των Χριστουγέννων, αφού είχε φύγει για χρόνια.


Ερευνα, που διεξήχθη, από την eHarmony, αναφέρει πως αρκετοί άνθρωποι γυρνούν στον τόπο καταγωγής τους ή αισθάνονται μοναξιά. Αυτά τους οδηγούν στο να κάνουν... comeback σε κάποιον που δεν έχουν ξεπεράσει, τελικά.

Το 11% των singles στη Βρετανία αναφέρουν πως ξέρουν τι εστί Marleying, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 4.054 ενήλικες.

Shutterstock

«Το τέλος του χρόνου είναι πάντα μια περίοδος προβληματισμού και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε κάποιες σκέψεις για σχέσεις του παρελθόντος», δήλωσε στον Independent ο 31χρονος Τζόζεφ Φειργουέδερ. «Με τα κοινωνικά δίκτυα είναι πολύ εύκολο να υπάρξει περιέργεια και συχνά αυτή οδηγεί στην επαφή» προσθέτει.

Οι Marleyers κάνουν το βήμα επιστροφής διότι θέλουν να αναζωπυρώσουν τη σχέση, ενώ ορισμένοι επιθυμούν απλώς να «ταρακουνήσουν» λίγο τα νερά.

Η Ρέιτσελ Λόιντ από το eHarmony αναφέρει: «Αν και μερικοί αισθάνονται ευτυχισμένοι με την επανασύνδεση με έναν πρώην κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, είναι σημαντικό να βεβαιωθούν πως και εκείνοι και ο άλλος είναι στο ίδιο μήκος κύματος, ώστε να μην υπάρξει μπέρδεμα».

«Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις τελειώνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως η έλλειψη συμβατότητας. Αν αυτό σας ακούγεται γνωστό, αντί να επανεξετάσετε μια σχέση όπου μπορεί να υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, καλύτερο είναι να ξοδέψετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας».

Πριν, λοιπόν, αποφασίσετε να επιστρέψετε, σκεφτείτε το σοβαρά και δείτε εάν όντως σας λείπει ο άνθρωπος που θέλετε ξανά στη ζωή σας. Εάν πάλι βρίσκεστε σε δίλημμα, τότε καλύτερα συνεχίστε τη ζωή σας και υποδεχτείτε τον νέο χρόνο χωρίς επιστροφές, καθώς αυτές μπορεί να σας στερήσουν τη πιθανότητα μιας νέας περιπέτειας.



Πηγή: Marleying 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad