Ευθύμης Λέκκας: Δεν συνδέεται ο σεισμός του Κιλκίς με του Κορινθιακού - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ευθύμης Λέκκας: Δεν συνδέεται ο σεισμός του Κιλκίς με του Κορινθιακού



Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μίλησε στο iefimerida.gr για την σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 ρίχτερ που ταρακούνησε το πρωί το Κιλκις αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Eχουμε να κάνουμε με μια δραστηριότητα αρκετά έντονη στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι σεισμοί γίνονται αντιληπτοί σε πολλά σημεία, μέχρι τη Θεσσαλονίκη,την Κοζάνη, τις Σέρρες και την Καβάλα. Η ακολουθία εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δραστηριοποίησης κάποιων ρηγμάτων στη λίμνη της Δοϊράνης».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μιλά για φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορεί να δοθεί απάντηση αν ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος.


«Στην περιοχή του Κιλκίς υπάρχει μια σμηνοσειρά, μια σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται δηλαδή. Δεν ξέρουμε ακόμα αν ο πρωινός σεισμός ήταν ο κύριος, αυτό θα το δούμε μετά από αρκετές ημέρες όταν πια ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι κύριοι σεισμοί δεν είναι πολύ μεγαλύτεροι από την υπόλοιπη ακολουθία αλλά κυμαίνονται γύρω στα 4,8- 4,9 ρίχτερ».

Επισημαίνει στους κατοίκους της περιοχής να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην δίνουν βάση στις φημολογίες.

«Να επισημάνουμε στους κατοίκους να μην δίνουν βάση σε φημολογίες, υπάρχουν συντεταγμένα όργανα της πολιτείας τα οποία μπορούν να δώσουν πληροφορίες. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Το 2017 μας αποχαιρέτισε με τον σεισμό του Κορινθιακού και το 2018 μας έκανε ποδαρικό με τον σεισμό 4,7 ρίχτερ στον Κιλκίς. Ο καθηγητής ξεκαθαρίζει ότι οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση.

«Σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται ο σεισμός του Κορινθιακού κόλπου με τον σημερινό σεισμό στο Κιλκίς στην λίμνη της Δοϊράνης. Είναι δυο τελείως διαφορετικά σεισμικά πλαίσια που δεν επηρεάζει το ένα το άλλο».

Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad