Η περιφρόνηση σκοτώνει το γάμο! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η περιφρόνηση σκοτώνει το γάμο!Σύμφωνα με έναν καθηγητή ψυχολογίας, ο λόγος βρίσκεται πίσω από τα συναισθήματα περιφρόνησης.

Ο Dr. John Gottman, ένας άνθρωπος, ο οποίος, λέγεται, ότι είναι σε θέση να προβλέψει τα διαζύγια με ακρίβεια πάνω από 90%, αποκάλυψε ότι ο νούμερο ένα λόγος για να φτάσει ένας γάμος στο τέλος του, είναι αν κάνουμε το σύντροφό μας να αισθάνεται περιφρονημένος ή άχρηστος.
Ο Dr. Gottman, αναφέρει μάλιστα, ότι η περιφρόνηση μπορεί να αποβεί και πιο καταστροφική από τους «Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης» και μπορεί να γίνει εμφανής με διάφορους τρόπους, όπως το εχθρικό χιούμορ, η ειρωνεία, ο συνεχής χλευασμός, η γλώσσα του σώματος, οι απότομες απαντήσεις και η γκρίνια.

Ο Dr. Gottman, επισημαίνει στο βιβλίο του Why Marriages Succeed or Fail:

«Όταν η περιφρόνηση αρχίζει να κατακλύζει τη σχέση σας, τείνετε να ξεχνάτε, πλήρως, τα θετικά στοιχεία του συντρόφου σας, τουλάχιστον όσο αισθάνεστε αναστατωμένοι» και προσθέτει:

«Δεν μπορείτε να θυμηθείτε ούτε μία θετική στάση ή πράξη. Αυτή η άμεση πτώση του θαυμασμού προς το πρόσωπο του συντρόφου σας, είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η περιφρόνηση πρέπει να απαγορευτεί από τις συζυγικές αλληλεπιδράσεις».


Ευτυχώς όμως, σύμφωνα με το Dr. Gottman, υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση πριν είναι πολύ αργά για τη σχέση σας.

Η λύση βρίσκεται στην εκ νέου «οικοδόμηση» της αγάπης και του θαυμασμού που τρέφει ο ένας για τον άλλο. Ένα ζευγάρι οφείλει να μιλάει για χαρούμενα γεγονότα του παρελθόντος, να θυμάται πως ερωτεύτηκε και πόσα αστεία και ελκυστικά πράγματα βρήκε ο ένας στον άλλον, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φόρα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Dr. Gottman λέει ότι ο πόνος και τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια των ετών, διασκορπίζονται και αντικαθιστώνται από συναισθήματα φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού.

Και να θυμάστε! Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της σχέση σας, τότε ίσως χρειάζεστε μία επιλέον βοήθεια από σύμβουλο σχέσεων.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad