Την απλή αναλογική υπερασπίστηκε απ’ την Τρίπολη ο Π. Σκουρλέτης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Την απλή αναλογική υπερασπίστηκε απ’ την Τρίπολη ο Π. Σκουρλέτης



«Αρπάξτε την απλή αναλογική. Πρέπει να ανοίξει η αυτοδιοίκηση στην ίδια την δημοκρατία. Δεν πρέπει η Ελλάδα να αποτελεί την πανευρωπαική εξαίρεση».

Αυτό, δήλωσε, απ’ την Τρίπολη και απ’ το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ Πάνος Σκουρλέτης, μπροστά στους αυτοδιοικητικούς-θεσμικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίας που είχε θέμα την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.

Ο Υπουργός, υπερασπίστηκε και απ΄την Τρίπολη, την απλή αναλογική στο νομοσχέδιο που θα έρθει, ενώ για τις λεπτομέρειες αυτής, είπε ότι «θα τα βρούμε αυτά».

Απόλυτα ξεκάθαρος για το…καυτό αυτό θέμα ο Υπουργός, ο οποίος, μίλησε και για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, στο χώρο της αρμοδιότητάς του.

Επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις θέσεις της πάνω στα θέματα της καθαριότητας, των εργαζομένων και των προσλήψεων και υποσχέθηκε τους δημάρχους, νέες…ευχάριστες εκπλήξεις (ΦιλόΔημος 1 και 2, οικονομικές βοήθειες για αγορά μηχανημάτων, συντήρηση σχολείων, αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά έργα, κτίρια, παιδικές χαρές κλπ.).

» Φέρτε μου ώριμες μελέτες», είπε με έμφαση ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος μίλησε και για «διαδημοτικά σχήματα τεχνικών υπηρεσιών», ώστε όλοι οι δήμοι να φανούν ικανοί για σύνταξη απαραίτητων μελετών.

«Πρέπει να αλλάξουμε ότι είναι πλέον πολύ ώριμο και ξεπερασμένο. Σας φέρνω για παράδειγμα τις αρμοδιότητες των βαθμών της αυτοδιοίκησης, τον θεσμό της Αποκεντρωμένης, τους τρόπους λειτουργίας των δήμων και άλλα πολλά», τόνισε, με έμφαση ο Υπουργός.

Αναφέρθηκε και σε άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις που θα μπορούσε να φέρει η αναμόρφωση/αναδιάταξη του Καλλικράτη, όπως, ας πούμε, η εφαρμογή των τοπικών δημοψηφισμάτων, ο ελεγκτής της νομιμότητας, αλλά και η παροχή προυπολογισμού για τον πρόεδρο της Κοινότητας.

ΠΗΓΗ:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad