Πράσινο φως σε πρόγραμμα δύο δισ. ευρώ για τους ΟΤΑ - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Πράσινο φως σε πρόγραμμα δύο δισ. ευρώ για τους ΟΤΑΕιδικό επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενέκριναν οι συναρμόδιοι υπουργοί. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα χορήγησης επενδυτικών δανείων στους δήμους, τις περιφέρειες, τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και σε συνδέσμους ΟΤΑ, που φέρει την ονομασία "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".

Η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη ήδη από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών - Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί σχετικό ΦΕΚ. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εκφράζει την ικανοποίησή της, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η χρηματοδότηση των έργων θα πραγματοποιείται μέσω επενδυτικών δανείων που θα χορηγούνται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Θα συνομολογούνται με δανειακές συμβάσεις μεταξύ του δικαιούχου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και θα αποπληρώνονται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά τη χρηματοδότηση έργων και προμήθειας εξοπλισμού για ύδρευση, αποχέτευση, αντιπλημμυρικής προστασίας, αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές, αποκατάσταση ΧΑΔΑ (Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), αγροτικής οδοποιίας και ανέγερσης - αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι πρόκειται για «ένα θετικό βήμα για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων απευθείας από τους δήμους χωρίς τη μεσολάβηση άλλων φορέων, όπως είναι για παράδειγμα οι Περιφέρειες».

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad