Την παραίτηση της Αλειφέρη ζητά ο Τατούλης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Την παραίτηση της Αλειφέρη ζητά ο Τατούλης


Να υποβάλει την παραίτησή της ζητεί από την Αντιπεριφερειάχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής χαρακτηρίζουν πως η στάση της κ. Αλειφέρη «αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού» προς στην Περιφερειακή Αρχή και συνηγορούν στην απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη σχετικά με την άρση αρμοδιοτήτων της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.
Εξάλλου, η κ. Αλειφέρη έδωσε στη δημοσιότητα το υπόμνημα που κατέθεσε στην επιτροπή, τονίζοντας πως έπραξε με γνώμονα τη νομιμότητα και τις εντολές που είχε από τις δικαστικές αρχές.

(Το σχετικό δελτίο Τύπου της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής: Προς υλοποίηση της προηγούμενης απόφασής της, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την παροχή των απαιτούμενων εξηγήσεων από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη προσήλθε στην Εκτελεστική Επιτροπή, όπου κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο ωστόσο δεν απαντά επί της ουσίας σε κανένα θέμα, αρνούμενη ταυτόχρονα οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος υποστηρίζοντας ότι το θέμα είναι αυστηρά νομικό και ιδιωτικό. Ακολούθως με δική της πρωτοβουλία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μετά από πρόταση του προέδρου της Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ομόφωνα αποφάσισε:
Επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για πλήρη διαλεύκανση το συντομότερο δυνατό της υπόθεσης από τις αρμόδιες κατά το νόμο αρχές, προς τις οποίες εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της.
Διατυπώνει την άποψη ότι η απόκρυψη ενός τόσο σημαντικού θέματος από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και την Εκτελεστική Επιτροπή δε συνάδει με τη θεσμική της ευθύνη και αντιβαίνει τις βασικές αρχές της εμπιστοσύνης και του σεβασμού που απαιτείται από έναν αιρετό εκπρόσωπο για την ορθή και χρηστή διοίκηση.
Οι μονομερείς ενέργειές της και η συνολική της στάση απειλεί με βλάβη το σύνολο της Περιφερειακής αρχής.
Για τους ανωτέρω λόγους θεωρεί αυτονόητη και ζητά την υποβολή της παραίτησής της από τη θέση ευθύνης που υπηρετεί.
Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να διεξαχθεί έρευνα προς κάθε κατεύθυνση, όπως ο νόμος ορίζει.
Στηρίζει την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την άρση των αρμοδιοτήτων που της έχουν εκχωρηθεί και την άσκηση της διοίκησης από τον ίδιο για όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.)


Το υπόμνημα που κατέθεσε η κα Αλειφέρη:

«Καταρχάς και επί του περιεχομένου του αποσταλέντος σε μένα από 22-3-2018 εγγράφου σας, σας γνωρίζω ότι εκλαμβάνω ως μάλλον εξ εσφαλμένης διατυπώσεως το αναγραφόμενο ότι με καλείτε για «παροχή εξηγήσεων» αντί του ορθού «για παροχή ενημερώσεως» καθόσον δεν αισθάνομαι, ούτε είμαι, εγκαλούμενη από οποιονδήποτε επειδή τήρησα τη νομιμότητα στο πλαίσιο των εντολών των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την ανεύρεση του τρόπου παρακολουθήσεως στο γραφείο μου, ενόψει, επιπρόσθετα, και του ότι δεν κατηγόρησα ή στοχοποίησα οποιονδήποτε για το επίμαχο συμβάν.

Υπό το πρίσμα του αυτονόητου ενδιαφέροντος όλων μας για πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της εκκρεμούσης υποθέσεως, θεωρώ ότι με στηρίζετε εμπράκτως και υπό την έννοια αυτή σας καλώ όπως συγκεκριμενοποιήσετε εγγράφως τί ακριβώς μου «καταλογίζετε», αν μου καταλογίζετε οτιδήποτε, οπότε και θα σας παράσχω πλήρη απάντηση αφού το ανωτέρω έγγραφό σας είναι γενικό σε σχέση με τα παραπάνω.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Μεσσηνίας

Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad