Επισκέψεις Γ. Τσόγκα σε δομές υγείας της Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Επισκέψεις Γ. Τσόγκα σε δομές υγείας της Κορινθίας


Μια σειρά επισκέψεων, σε μερικά από τα Κέντρα Υγείας του Ν. Κορινθίας, στο Π.Ε.Δ.Υ. Κορίνθου και 1ο και 2ο ΤΟΜΥ Κορίνθου, πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Γιώργος Τσόγκας.

Σκοπός των επισκέψεων, ήταν, η επικοινωνία του βουλευτή με τους Επιστημονικά Υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας και τον Διευθυντή του Π.Ε.Δ.Υ. Κορίνθου, προκειμένου να αναληφθούν οι κατάλληλες υποβοηθητικές δράσεις, που θα βελτιώσουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας στο Νομό Κορινθίας.Οι συζητήσεις υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, υποβλήθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που αφορούσαν τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας, των κτιριακών υποδομών, τον εξοπλισμό και τη δυνατότητα απορρόφησης υπαρχόντων κονδυλίων.Συγκεκριμένα την Τετάρτη-Πέμπτη 11-12 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και συζητήσεις με τους υπευθύνους του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, Νεμέας, Κιάτου, του Π.Ε.Δ.Υ. Κορίνθου και 1ης και 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Κορίνθου, ενώ εκκρεμεί η επίσκεψη στα Κέντρα Υγείας Ξυλοκάστρου και Γκούρας.Ο βουλευτής, αφού διαπίστωσε την αναβαθμισμένη λειτουργία των μονάδων και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τους παραπάνω φορείς, δεσμεύθηκε να συμβάλει στην ικανοποίηση των αναγκών των μονάδων υγείας και περαιτέρω βελτίωση του έργου τους με τη βοήθεια και του Υπουργείου Υγείας.
Σχετικά με τις επισκέψεις στις μονάδες υγείας του Ν. Κορινθίας ο κ. Γιώργος Τσόγκας, δήλωσε:

«Σκοπός αυτών των επισκέψεων στις πρωτοβάθμιες δομές υγείας, καθώς και στα Κέντρα Υγείας του Νομού μας ήταν καταρχήν ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με τους επιστήμονες που καλούνται να λειτουργήσουν άρτια τις μονάδες υγείας, παρά τις όποιες ελλείψεις και σε επόμενο στάδιο η ανάληψη δράσης για αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών τους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, πού ήδη ξεκίνησαν το έργο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και αποτελούν ένα εμβληματικό τμήμα της πρόσφατης μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας και κάλεσε τους Κορίνθιους/ες να προσέλθουν και να εγγραφούν στις λίστες αυτών».

από δελτίο Τύπου
ΠΗΓΗ:ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad