Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου:Μία παράσταση για τα παιδιά με αυτισμό & Asperger Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου:Μία παράσταση για τα παιδιά με αυτισμό & Asperger Κορινθίας


Η θεατρική ομάδα «Ανέμη» προσφέρει την πρεμιέρα του «Ζωρζ Νταντέν» του Μολιέρου για την ενίσχυση του Σωματείου Φάσμα Γονέων και συγγενών παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Μια ευκαιρία να απολαύσετε ένα σπάνιο έργο του Μολιέρου, καθώς και να ενισχύσετε την προσπάθεια Δημιουργία Κέντρου Δραστηριοτήτων για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στη Κορινθία, με προαιρετική εισφορά στο Σωματείο μας.

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Λουτράκι στην Κυριακή 27/05/2018 στις 21:15, υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.

Θεατρική παράσταση: Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου – Θεατρική πρεμιέρα για το Σωματείο Φάσμα από τη θεατρική ομάδα ΑΝΕΜΗ.

Είσοδος ελεύθερη — με προαιρετική συνεισφορά 3 ευρώ για τους σκοπούς του Σωματείου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Σωματείο ΦΑΣΜΑ στον Οδηγό υπηρεσιών "ΠΡΟΝΟΗΣΕ" του NOESI.gr στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/fasma.

Λίγα λόγια για το έργο απο τον σκηνοθέτη Στάθη Τσολάκη:
Ο Ζωρζ Νταντέν του Μολιέρου, είναι το λιγότερο παιγμένο έργο του μεγάλου Κωμωδιογράφου. Όχι γιατί υστερεί σε θεατρική αξία , αλλά ίσως γιατί από πολλούς , έχει καταταχθεί στα έργα που απλά πραγματεύονται τη συζυγική απιστία και τη ζήλεια.

Σε ένα πρώτο επίπεδο ανάλυσης, αυτό είναι το θέμα που επιτρέπει στο δημιουργό να ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας. Σ` ένα δεύτερο επίπεδο, το έργο αυτό είναι το πιο σκληρό και ταξικό έργο του Μολιέρου που θίγει ένα διαχρονικό θέμα στην ανθρώπινη ιστορία: «ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ». Όποιος κατέχει πλούτο και εξουσία, κινεί τα νήματα και επηρεάζει – καθορίζει τις ζωές των άλλων. Το χαρακτηριστικό που ορίζει τη διαφορά του έργου από τα πιο παλιά θεατρικά είδη, είναι πως τα πρόσωπα, είναι φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σε ένα συνεχώς κλιμακούμενο , παιχνίδι ρόλων.

Τι καθιστά όμως τον Ζωρζ Νταντέν, υψηλή κωμωδία; Σ` αυτό το έργο, έχουμε να κάνουμε με τύπους , παρά με χαρακτήρες. Όπως και στη φάρσα, έτσι κι εδώ έχουμε να κάνουμε περισσότερο με τύπους παρά με χαρακτήρες. Ο Ζηλιάρης , η Πεθερά, ο Όμορφος Ευγενής, ο Πεθερός. Αυτά τα πρόσωπα, είναι φορείς ταξικής συμπεριφοράς. Η εξαπάτηση και η εκμετάλλευση, είναι οι ψυχολογικές καταστάσεις που βιώνει ο ήρωας του έργου.

Περισσότερα στην πρεμιέρα...

https://www.facebook.com/events/184016445586132/
www.fasmakorinthia.wordpress.com
http://anemi1.blogspot.gr
www.facebook.com/AutismosKorinthos
fasmakorinthos@gmail.com
τηλ 6950744914


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad