Πύλος: Διάσκεψη Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πύλος: Διάσκεψη Ευρωπαϊκής Επιτροπής των ΠεριφερειώνΗ διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στο Δήμο Πύλου – Νέστορος σήμερα και αύριο.
Το συνέδριο, με θέμα: “Το ελαιόλαδο ως βάση της μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας”, στο οποίο θα συμμετάσχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Great Hall” του Costa Navarino.

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αύριο το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πύλο, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο η οργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου, που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, μετά από σκληρή διεκδίκηση. Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας και καταφέραμε να επιλεγούμε ανάμεσα σε 3 χώρες, τη Ναντ της Γαλλίας και το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, γιατί το ελαιόλαδο αποτελεί κεντρικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο του δήμου, αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας. Μέσω αυτής της διοργάνωσης μας δίνεται και το κίνητρο για τουριστική προβολή, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά ότι οι δράσεις μας έχουν στόχο την ανάπτυξη-ανάδειξη του δήμου”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad