Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ: «Σφάζονται» Βενιζέλος και Κωσταντινόπουλος - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ: «Σφάζονται» Βενιζέλος και Κωσταντινόπουλος


Επιμένει στη θέση του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος για το θέμα της αναδοχής παιδιών. Αν και ρίχνει τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εμμένει στην άποψη να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο επικαλούμενος λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στη κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΣΚΑΙ) ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι «με τον κ. Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα, και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος είναι τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις.

Η παράταξή μας έχει ψηφίσει όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – και το σύμφωνο συμβίωσης. Όμως έχω συγκεκριμένη άποψη για την αντιπολιτευτική μας τακτική στο εξής: δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις “μπίζνες” των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση».

Όσον αφορά στο θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ τόνισε ότι η δική του άποψη είναι διαφορετική από άλλους βουλευτές: «Πρώτον, αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι διπλάσιες από τα παιδιά που βρίσκονται σε ιδρύματα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ο κρατικός μηχανισμός αποτρέπει τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι χιλιάδες αιτήσεις τεκνοθεσίας που εκκρεμούν – και το πρόβλημα αυτό εκφράστηκε ξεκάθαρα από όλους τους φορείς κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής. Δεύτερον, εκτός από τα ατομικά δικαιώματα των ενηλίκων υποψήφιων γονέων, θα πρέπει να προστατεύεται και η ελευθερία επιλογής του ανήλικου όσον αφορά το μέλλον του -και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία εν προκειμένω. Πάνω απ’ όλα όμως, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εκτενής και ενδελεχής έρευνα επί του θέματος και όχι να νομοθετούμε με προχειρότητα για τόσο ευαίσθητα θέματα», υποστήριξε.

Ωστόσο, το θέμα δεν έληξε εκεί. Έτσι, μετά τις πρωινές δηλώσεις του κ. Κωνσταντινόπουλου και τα «καρφιά» ότι ο κ. Βενιζέλος δεν πάει ποτέ στις συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου, Παναγιωτης Ρηγας, σχολίασε «καυστικά» για τον κ. Κωνσταντινόπουλο στο Facebook:

«Ο ένας ήταν ο πολυμήχανος Οδυσσέας, ήρωας του Ομηρικού έπους της Οδύσσειας. Ο άλλος είναι ο αμήχανος Οδυσσέας, ήρωας του έπους που ο ίδιος φιλοδοξεί να συνθέσει για τον εαυτό του. Ο ένας μηχανευόταν και εφεύρισκε λύσεις για να ξεπερνά κολοσσιαία εμπόδια και να επιτυγχάνει τους στόχους του. Ο άλλος με τακτικισμούς και φτηνά κολπάκια αγωνίζεται να γευτεί καρπούς από τα ψηλά κλαδιά του δέντρου της πολιτικής. Το ανάστημά του όμως (το πολιτικό εννοώ)δεν του το επιτρέπει και αυτό τον κάνει πιο αμήχανο!».

Λίγο αργότερα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος «σήκωσε το γάντι» και σχολίασε καυστικά μέσω Twitter: «Τον κ. Ρήγα τον κατανοώ πλήρως! Μετακλητός υπάλληλος στο Γραφείο του κ Βενιζέλου είναι! Για αυτό και δεν του κρατάω κακία».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad