Ο Πνευματικός, οι φίλοι του και η κοντή μνήμη | Στο πόσο είναι το κουμπί της ηθικής αυτό τον καιρό ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο Πνευματικός, οι φίλοι του και η κοντή μνήμη | Στο πόσο είναι το κουμπί της ηθικής αυτό τον καιρό ;




Το να έχει πάθει ο Αλέκος Πνευματικός ένα γενικό τουρλουμπούκι μοιάζει φυσιολογικό και λογικό. Ο άνθρωπος παρακολουθεί μέσα σε 2 μήνες άλλοτε στενούς συνεργάτες και φίλους του να του γυρνάνε την πλάτη, ο ένας μετά τον άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι εύκολα να πέφτει σε λογικές ασυνέχειες σε σχέση με αυτά που έλεγε στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τουλάχιστον το 2014. Ετοιμάζουμε ένα αφιέρωμα με μαζεμένες τις κυριότερες από αυτές τις ασυνέχειες του Αλέκου Πνευματικού.

Επίσης λογικό φαίνεται την ώρα που οι πρώην συνεργάτες του επιμένουν δημόσια να τον αποκαλούν φίλο τους, εκείνος να κρατάει μούτρα σε όλους και να μην τους θέλει πλέον για φίλους του αφού αποφάσισαν να σταματήσουν να τον παίζουν του χρόνου.

Αλλά το να υποφέρουν από την ίδια ασθένεια της κοντής μνήμης και οι φίλοι του, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή, είναι λίγο παράξενο και προκαλεί απορίες σε όσους και όσες παρακολουθούν το δημόσιο διάλογο στο Δήμο Κορινθίων αυτό τον καιρό.

Μετά λοιπόν τα "είμαι φίλος σου", "δεν είσαι φίλος μου" που ακούστηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ Οικονόμου και Πνευματικού, διαβάσαμε σήμερα από έναν δηλωμένο φίλο του Αλέκου Πνευματικού, ένα άρθρο περί ηθικής σχετικά με τον Γιώργο Οικονόμου. Δεν θα αναλύσουμε το άρθρο γιατί έτσι και αλλιώς σε γενικές γραμμές είναι και βάσιμο και δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας ανάλυση για τα μαλλιοκούβαρα.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα μνήμης και αυτό είναι διάχυτο και σε άλλες τέτοιου τύπου αναρτήσεις.

Ο άνθρωπος που έγραψε το κείμενο για τον Οικονόμου, επαναλαμβάνουμε δεδηλωμένος φίλος του Αλέκου Πνευματικού και υποστηρικτής του, έχει ξεχάσει έναν άλλο φίλο του Αλέκου Πνευματικού που μάλλον ούτε αυτός είναι πλέον φίλος του αφού έχει ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξει τον Νίκο Σταυρέλη το 2019. Αναφερόμαστε στον Μπάμπη Ντιγκιρλάκη, έναν από τους παλαιότερους και στενότερους συνεργάτες του Αλέκου Πνευματικού, ο οποίος επίσης έχει δηλώσει πολλές φορές φίλος του.

Το 2014 λοιπόν, ο κ. Ντιγκιρλάκης, για πολύ πιο ήπιο θέμα που ήταν η προεκλογική περίοδος και χωρίς να υπάρχει εμπλοκή παραγόντων σαν αυτούς που μάθαμε τελευταία για τους αγώνες σε κλουβιά, εμφανιζόταν ως ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ της ΗΘΙΚΗΣ σε τηλεοπτικό σταθμό και μαστίγωνε τους ανθρώπους του αντίπαλου συνδυασμού χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς περιστροφές, χωρίς διακρίσεις.

Τι έλεγε ο κ. Ντιγκιρλάκης ; Ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι "δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Αυτή είναι η άποψή μου. Ξέρω ότι είναι βαρύ αυτό που λέω.". Όλοι στο τσουβάλι ανεξαιρέτως.

Τότε δεν θυμόμαστε να είχε βγει κανείς να πει ότι αυτά τα πράγματα δεν λέγονται. Και ελπίζουμε να μη διαφωνεί και σήμερα κανείς με το ότι δεν λέγονται αυτά.

Το έγκλημα των πολιτικών αντιπάλων ήταν ότι διεκδικούσαν το Δήμο Κορινθίων τότε κόντρα σε εκείνον και τον τότε φίλο του Αλέκο Πνευματικό. Ακολουθεί το βίντεο :





Δεν θα μείνουμε στα όσα έγιναν τότε, αλλά όπως είδατε τότε το κουμπί της ηθικής είχε μπει σε άλλο βαθμό ευαισθησίας από ότι σήμερα. Σήμερα έχει γυρίσει πιθανώς στο OFF και αυτό γιατί τώρα είναι αλλιώς οι ισορροπίες.

Αν κάνουμε λάθος, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πουν στο πόσο είναι το κουμπί της ηθικής αυτόν τον καιρό στο Δήμο Κορινθίων και αν γίνεται στο πόσο θα πάει μέχρι το 2019 για να ξέρουμε ποιους θα εξετάζουμε για τέτοια θέματα και ποιους όχι.

Σύντομα σε άρθρο μας θα απαριθμήσουμε αναλυτικά τέτοια πρόσφατα φαινόμενα κοντής μνήμης, αλλά σημειώνουμε ότι η ασθένεια μοιάζει μεταδοτική.

Παρακολουθούμε πάντως γενικότερα την πολιτική σκηνή του Δήμου Κορινθίων για να δούμε μήπως και άλλοι έχουν πρόβλημα κοντής μνήμης γιατί αυτό είναι πολιτικό ζήτημα και αξίζει να ασχοληθούμε.

Να θυμίσουμε εδώ ότι στην πρόσφατη δημόσια συνεδρίαση της Πορείας Ευθύνης, ο Αλέκος Πνευματικός απευθυνόμενος στους Μουρούτσο και Ντιγκιρλάκη, τους υπενθύμισε ότι το 2014 αναγκαζόταν να απολογείται για εκείνους. Αυτό το θυμήθηκε το 2018, άσχετα αν το 2014 είχε άλλη άποψη. Και σε αυτό το θέμα.

Αλλά ας μας πουν για το κουμπί για να έχουμε μια τάξη μεγέθους εφεξής ...


Diogenis-press



ΚΡΖ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad