«Ευμενίδες» στην Επίδαυρο στις 06:00 το πρωί -Με πρωινό, καφέ και κρουασάν [εικόνες & βίντεο] - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Ευμενίδες» στην Επίδαυρο στις 06:00 το πρωί -Με πρωινό, καφέ και κρουασάν [εικόνες & βίντεο]


Μία πρόσκληση για κάτι εντελώς ξεχωριστό. Η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στις Ευμενίδες. Μετά την πρώτη τους παρουσίαση στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015, παρουσιάζει την ίδια παράσταση, 14 και 15 Ιουλίου, στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου στις 06:00 το πρωί!

Προτείνει μια υποκριτική δοκιμασία που αναζητά την ιδανική εκείνη κατάσταση που ο θεατής θα βλέπει εκείνο που ο ηθοποιός φαντάζεται.
Θεατής κι ηθοποιός συναντιούνται σ ένα μοναδικό τοπίο και μοιράζονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία με τη φύση να επιβάλλεται ανάμεσα στους ανθρώπους και στο μύθο.



«Με αφορμή το μύθο των Ευμενίδων, σήμερα το 2018, δημιουργούμε μία παράσταση στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με σκοπό να ηχήσει αυτός ο μύθος σε ένα τοπίο που θα τον ενεργοποιήσει μέσα μας» σημειώνει η Στεφανία Γουλιώτη.
«Ένα πρόσωπο που περιβάλλεται από αυτή την ιστορία, που ψάχνει να διαχειριστεί τα άγνωστα και ανεξήγητα κομμάτια της και που βιώνει τη σχέση του με τον πρωτογενή φόβο θα ψάξει τον κατάλληλο ήχο για να μικρύνει την άλυτη απόστασή μας με το μύθο».



«Στις 6:00 το πρωί, στο αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου , τη στιγμή που το τοπίο βρίσκεται στην αγνότερη στιγμή του, μπροστά μας, θα αρθρώσει την ιστορία, ή αλλιώς μια προσευχή, και θα μας μεταφέρει μέσα στην κινούμενη, σκοτεινή, ενέργειά της. Μία ηθοποιός και ένας μουσικός συμπράττουν στο δύσκολο εγχείρημα της αφήγησης ολόκληρου του έργου με όλα τα πρόσωπα να ηχούν μέσα απο ένα σώμα και ένα όργανο. Ο λόγος, ο ήχος, η ώρα και το τοπίο συμπράττουν σε μία εμπειρία μεταμόρφωσης» καταλήγει η Στεφανία Γουλιώτη.



Οι Ευμενίδες προσφέρουν πρωινό με καφέ και κρουασάν πριν την έναρξη της παράστασης.

Μία ιδέα για την παράσταση μέσα από το παρακάτω βίντεο:




Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σύλληψη - Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη
Μουσική Δραματουργία/Εκτέλεση: Δημήτρης Καμαρωτός
Καλλιτεχνική συνεργασία: Σύλβια Λιούλιου-Γιώργος Κριθάρας
Σκηνικός Χώρος: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Τεχνική Αλεξάντερ: Βίκυ Παναγιωτάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Ευγενία Μακρόγλου Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου & Βίκυ Στρατάκη



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad