Παράταση έως 26 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Παράταση έως 26 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Χρονικό περιθώριο μέχρι τις 26 Ιουλίου θα έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων αφού το υπουργείο Οικονομικών, εισακούοντας και τα σχετικά αιτήματα των φοροτεχνικών, αποφάσισε να δώσει παράταση στη σχετική προθεσμία.

Σημειωτέον ότι δεν επηρεάζεται το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής του φόρου εισοδήματος. Έτσι, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη και τελευταία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2018.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

«Σε παράταση της φετινής καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών κατόπιν εισήγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συγκεκριμένα:
* Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.
* Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.
Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική
καταχώρηση των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.
Σημειώνεται ότι για τις προθεσμίες καταβολής των δόσεων του φόρου για τα φυσικά πρόσωπα, τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες εφαρμόζεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.»

Σημειώνεται ότι την εξέλιξη είχε προαναγγείλλει με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

ΠΗΓΗ:ypaithros.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad