7 καλοί λόγοι για να γράψετε το παιδί σας σε summer camp - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

7 καλοί λόγοι για να γράψετε το παιδί σας σε summer camp


Η κατασκήνωση και το summer camp είναι μια καλή επιλογή για να περάσουν δημιουργικά και όμορφα το καλοκαίρι το χρόνο τους τα παιδιά μέχρι να πάνε οικογενειακώς διακοπές.

Ένα καλά δομημένο και ισορροπημένο summer camp μπορεί εύκολα να αποτρέψει τη βαρεμάρα των παιδιών εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων, προσφέροντας γνώση και διασκέδαση. Συμμετέχοντας σε ένα summer camp για μια εβδομάδα, ένα παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο αθλητισμός ή η ζωγραφική. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 7 καλούς λόγους για τους οποίους αξίζει να εγγράψετε το παιδί σας σε ένα summer camp ή μια κατασκήνωση.

• Το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του και τις δυνατότητες του
Μέσα από μια ποικιλία ερεθισμάτων και δραστηριοτήτων που προσφέρονται στο summer camp δίνεται η ευκαιρία στο παιδί να ανακαλύψει και να αναπτύξει τα ταλέντα του και τις δεξιότητες του.

• Μαθαίνει να υπακούει και να σέβεται τους κανόνες για την σωστή λειτουργία της ομάδας
Το πρόγραμμα στo summer camp και την κατασκήνωση είναι καλά οργανωμένο, σε αντίθεση με ότι συνήθως συμβαίνει μέσα στο σπίτι όπου οι κανόνες παραβιάζονται σε καθημερινή βάση. Το παιδί μαθαίνει όρια και κανόνες κυρίως σε θέματα καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, σωστής διατροφής κ.α Καταλαβαίνει πως οι κανόνες είναι σημαντικοί για να λειτουργήσει σωστά μια ομάδα.

• Έρχεται σε επαφή με νέες εμπειρίες
Μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον το παιδί ενισχύεται να δοκιμάσει καινούριες δραστηριότητες. Κάποια θα του αρέσει και δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Συνεπώς δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να αναπτύξει μια δυνατή αίσθηση της ταυτότητας. Έτσι τα παιδιά νιώθουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής τους. Αυτή την εμπειρία της αυτό αποτελεσματικότητας θα την μεταφέρουν και γενικεύσουν αργότερα στη ζωή τους με περισσότερες πιθανότητες να γίνουν ικανοί στο να λύνουν προβλήματα σε νέες καταστάσεις.• Μαθαίνει να κάνει φίλους
Το summer camp αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, αφού ακόμα και τα πιο εσωστρεφή παιδιά καταφέρνουν να κάνουν πολλούς νέους φίλους. Μία από τις παραμέτρους που ενισχύουν τις παιδικές φιλίες είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μοιράζονται κοινές εμπειρίες.

• Το παιδί μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους φόβους του
Μέσα σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον το παιδί ενισχύεται να προσπαθήσει ξανά και ξανά και να απολαύσει κατορθώματα και αλλαγές δίνοντας χώρο στη δημιουργικότητα του, στην έμφυτη τάση για μάθηση καθώς και στην ελεύθερη έκφραση.• Περνά δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο μακριά από τις οθόνες
Το παιδί αθλείται, κινείται, έρχεται σε επαφή με τη φύση. Η άμεση επαφή με τη φύση ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις των παιδιών και έτσι διευκολύνει τη μάθηση. Ιδιαίτερα ευεργετική είναι η κατασκήνωση και το summer camp για παιδιά που έχουν ελλειμματική κοινωνική ανάπτυξη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

• Αποκτά αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
Η κατασκήνωση βοηθάει τα παιδιά να χτίσουν αυτοεκτίμηση και να βιώσουν την επιτυχία. Στην κατασκήνωση δεν υπάρχουν βαθμοί, καλό παιδί, καλός μαθητής, αντιθέτως όλοι είναι ίσοι και όλοι έχουν την ευκαιρία να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό για να επιτύχουν.

ΠΗΓΗ:infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad