Κακοκαιρία τέλος -Ερχονται υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Κακοκαιρία τέλος -Ερχονται υψηλές θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια


Μετά τη «Νεφέλη», που προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα, από σήμερα το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Μάλιστα, η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, από σήμερα το βράδυ τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ταλαιπώρησαν τη χώρα αρχίζουν να περιορίζονται, αύριο, δε, αναμένονται κάποιες σποραδικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα -και αυτές μέχρι το απόγευμα.

Η θεαματική βελτίωση του καιρού θα έρθει, ουσιαστικά, από το Σάββατο, με τη μέγιστη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 31 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και στους 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ.

Την Κυριακή προβλέπονται, επίσης, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και 30 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται επίσης πολύ καλός καιρός, με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια υψηλά επίπεδα και τους ανέμους να πνέουν ασθενείς έως 5 μποφόρ στα πελάγη, σε δε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσουν τα 2-3 μποφόρ. Όσο για τη θερμοκρασία, και στις δύο πόλεις θα φτάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου.
 



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad