Στο Ναύπλιο το πρώτο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Στο Ναύπλιο το πρώτο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ναύπλιο. Ποιο παρευρέθηκαν. Το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

Στις 15 Ιουνίου άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φιλοξενείται στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, o Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννης Γαληνός, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος τόνισε ότι "το ελληνικό σχολείο αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο μάθησης, δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων και συνεχάρη το Δήμο για την πρωτοβουλία να χρηματοδοτήσει το κέντρο ρομποτικής, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την ευρύτερη κοινωνία του Ναυπλίου".

Επεσήμανε μάλιστα, ότι η απόφαση να στεγαστεί το κέντρο ρομποτικής στο ΕΠΑ.Λ. Ναυπλίου αποτελεί ένα ακόμα βήμα αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Κάλεσε δε τους εκπαιδευτικούς των γειτονικών ΕΠΑ.Λ. να συνεργαστούν, δημιουργώντας πρότζεκτ που σχετίζονται και αναδεικνύουν τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο τους και παρέχουν ευκαιρίες εξάσκησης καινοτόμων πρακτικών και απόκτησης ομαδο- συνεργατικών δεξιοτήτων μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

«Κριτήριο μας είναι το ελληνικό σχολείο να αποτελεί ένα σύγχρονο χώρο μάθησης, δημιουργίας, επικοινωνίας, συνεργασίας και καλλιέργειας κοινωνικών δεξιοτήτων. Και ως προς αυτό το κέντρο ρομποτικής που ανοίγει τις πύλες του αποτελεί ένα σημείο αναφοράς τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και την ευρύτερη κοινωνία του Ναυπλίου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το κέντρο θα συντελέσει θετικά ώστε να γνωρίσουν εκπαιδευτικοί τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο μαθησιακή μεθοδολογία που συνδυάζει πολλά γνωστικά αντικείμενα, μέσω των οποίων μπορούν να υλοποιηθούν διαθεματικά πρότζεκτ. Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνουμε ότι το κέντρο θα φιλοξενείται στο Επαγγελματικό Λύκειο Ναυπλίου, που αποδεικνύει στη πράξη ότι το δημόσιο σχολείο είναι ανοικτό, προσβάσιμο για όλους.

Ο χώρος σηματοδοτεί επιπλέον τη γενικότερη φιλοσοφία αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που αποτελεί για το Υπουργείο Παιδείας προτεραιότητα και επομένως καλούμε τους εκπαιδευτικούς των γειτονικών ΕΠΑ.Λ. να συνεργαστούν στο νεοσύστατο κέντρο ρομποτικής δημιουργώντας πρότζεκτ που σχετίζονται και αναδεικνύουν τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο σχολείο τους», επεσήμανε ο υφυπουργός.

ΠΗΓΗ:news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad