Κατάμεστο το επιμελητήριο για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και τον αυτισμό - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κατάμεστο το επιμελητήριο για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και τον αυτισμό


Τη Τετάρτη 13/06/2018 στο στη κατάμεστη αίθουσα  του Επιμελητηρίου Κορινθίας στη Κόρινθο, o γνωστός Δικηγόρος- εργατολόγος της Κορίνθου Μαρίνος Μ. Κονδύλης  έδωσε μια πολύ σημαντική και ιδιαιτέρα χρήσιμη ομιλία για τα δικαιώματα των παιδιών στο ευρύτερο φάσμα του Αυτισμού, καθώς και των οικογενειών τους .
Εισαγωγή και συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός και μητέρα κ. Ελένη Ζερβού εκπροσωπώντας το σωματείο μας.Η ομιλία του κ. Κονδύλη με τίτλο: «Αυτισμός δικαιώματα γονέων και παιδιών ΑμεΑ»  ήταν άλλη μια προσφορά του, στο Φάσμα  Σωματείο Γονέων & συγγενών παιδιών με Αυτισμό και Asperger Κορινθίας, ως εθελοντής του Σωματείου μας.Η ομιλία κάλυψε πολλά φλέγοντα ζητήματα για τα παιδιά και τις οικογένειες ΑΜΕΑ όπως φορολογικά, μετακίνηση,  δικαιώματα, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ζητήματα εκπαίδευσης και αλλά.
Πολύ διαφωτιστική ήταν και η παρέμβαση-ομιλία του δικηγόρου κ Βαγγέλη Χρυσίνη


Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις που απήντησε ο κ Κονδύλης, καλύπτοντας πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τις οικογένειες ΑμεΑ. Ο αντιπρόεδρος  του Σωματείου και τεχνικός υπεύθυνος της εκδήλωσης, κ Δημήτρης Κανέλλος  τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όσων θέλουν να βοηθήσουν και αμέσως μετά ακολούθησε εγγραφή νέων μελών-γονέων και βέβαια νέων εθελοντών.Το κοινό αποτελούνταν από γονείς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές, νομικούς, επιχειρηματίες,  τοπικούς παράγοντες  αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες όλων των ηλικιών.

Το ενδιαφέρον του Κορινθιακού κοινού είχε διαφανεί μέσα από τα social media οπού η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε προσελκύσει πάνω από 12.000 άτομα.Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Βαγγέλης Καρατζάς νοιώθει υποχρεωμένος να ευχαριστήσει το Επιμελητήριο Κορινθίας για την υποδειγματική του φιλοξενία, τους ομιλητές, τόσο τον κ. Χρυσίνη όσο βέβαια και τον κ. Μαρίνο Μ. Κονδύλη, τα νέα μας μέλη και τους εθελοντές μας, το κορινθιακό κοινό και τα μέλη του σωματείου μας που εργάστηκαν για την προετοιμασία της εκδήλωσης: Αλεξάνδρα Ανδρεάδη, Άννα Καραγιάννη, Βανέσα Θεοδοσοπούλου, Δημήτρη Κανέλλο, την Σοφία Σακελλαράκη και βέβαια την Ελένη Ζερβού .

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη φωτογράφο Αγγελική Ανδροπούλου που κάλυψε αφιλοκερδώς την ομιλία

Συνεχίζουμε να ενημερώνουμε, να στηρίζουμε, να διεκδικούμε.Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες δράσεις

www.fasmakorinthia.wordpress.com
https://www.facebook.com/KondylisMarinoslaw/
www.facebook.com/AutismosKorinthos
fasmakorinthos@gmail.com
τηλ 6950744914

ΠΗΓΗ:fasmakorinthia.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad