THE DEAD ZONE - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

THE DEAD ZONE


Ο κόσμος είχε δόντια και θα μπορούσε να σε δαγκώσει με αυτά όποτε ήθελε – Stephen King

 Αυτά τα δυστοπικά χωριά του Στίβεν Κίνγκ, στην απομόνωση της Νέας Αγγλίας, στον απόηχο των πουριτανικών απαγορεύσεων που φοβούνται τόσο τον διάβολο, ώστε σχεδόν ηδονίζονται απ την ύπαρξη του, στο περιθώριο του προαιώνιου τόπου, με τα μεγάλα δάση που κάτι -σκοτεινό, αδυσώπητο, σιωπηλά παντοδύναμο- υπήρχε εκεί, πριν τους Ευρωπαίους! Αυτά τα δυστοπικά χωριά, τα γεννημένα λογοτεχνικής φαντασίας, που ξαφνικά ένας θόλος τα σκεπάζει και τα κλείνει σα ψάρια σε γυάλα, ή σαν σε τουριστικό σφαίρα – σουβενίρ μ αληθινούς κάτοικους σε σμίκρυνσή!
Γράφει η Irene Voutsadakis
Η ένα ξένος διαβολικός έρχεται και σκορπίζει το κακό, αλλάζοντας χαρακτήρες. Εκεί που τα μυστικά παίρνουν υπόσταση δαιμόνων. Εκεί που κάθε αποτρόπαιο μπορεί να συμβεί γιατί κυριαρχεί, σφυρίζει, θερίζει, κυριαρχεί το διαβολικό, το αποτρόπαιο! Και ξαφνικά δεν είναι τα μικρά, απομονωμένα, όλο μυστικά και ψεύτική αρμονία χωριά του Μέιν, που καίνε μάγισσες, απαγορεύουν το αλκοόλ και πλουμίζουν ή το τσιγάρο και αφήνουν τα κρακ και τα εκστάσεις παντού! Σφυρίζει και θερίζει λες το κακό και ο Κινγκ γράφει και ζει σε γαλανή, όλο φως, που απαγορεύει τις σκιές κανονικά, χώρα! Στην Ελλάδα μοιάζει το θρίλερ σπλατερ, ψυχολογικό και μεταφυσικό να κάνει συνεχείς προβολές και γυρίσματα…

Η 77χρονη γυναίκα, πέθανε ύστερα από βάναυσο βασανισμό  μέσα στο σπίτι της στα Εξάρχεια, από αδίστακτους ληστές που την είχαν αφήσει δεμένη και φιμωμένη για πέντε ημέρες! Μέχρι να εγκαταλείψουν το σπίτι, οι δράστες κακοποιούσαν τη γυναίκα σβήνοντας τσιγάρα στα γεννητικά της όργανα!
Η Γιαννούλα Καραχάλιου -γιατί όπως ο Πέτρος Κατσιάκος έγγραψε «τα παιδιά των Ρομά έχουν όνομα!»-  ετών 13, δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από οργισμένο επιχειρηματία που καταδίωκε λέει, ληστές πυροβολώντας στο δρόμο! Μανάδες που γεννούν παιδιά και τα σκοτώνουν με τα ίδια τους τα χεριά και τη βοήθεια των γιαγιάδων!

Πατεράδες που βιάζουν τα ιδιά τους τα μωρά και οι μανάδες απολαμβάνουν και δε βρίσκουν που είναι το κακό! Η Ελλάδα είναι η χώρα, σ όλο τον κόσμο, με τις περισσότερες νέες διαγνώσεις του λεμφώματος Hodgkin, ενός καρκίνου των λεμφοκυττάρων σύμφωνα με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων μεγάλης ερευνάς στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας «JAMA Oncology»! Αυτοχειρίες σιωπηλές και απαγορευμένες ακόμα και για πένθος.

Εξώσεις, κομμένα ρεύματα, ξεχασμένοι νεκροί όπως εκείνο το κορίτσι που πέθανε, πριν λίγο καιρό κι ας μοιάζει παρελθόν, επειδή ανέπνευσε απ το μαγκάλι και τ άλλο το παιδί που πέθανε όταν πηρέ φωτιά το σπίτι των παππούδων του από σόμπα γιατί δεν είχαν για πετρέλαιο. Η τηλεόραση με κάτι παίγνια των οπίσθιών καλοζουμαρισμενα προάγει την πορνεία στην καθημερινότητα με φτηνό αντίτιμο μάλιστα!
Η δικαιοσύνη αφορά σ όσους έχουν λεφτά να πληρώνουν κάλους δικηγόρους και παράβολα για να κινηθούν τα δικαστήρια! Οι νέοι εγκαταλείπουν τη χώρα μαζικά για να αναζητήσουν ελπίδα σε παγωμένα μέρη που πάντα θα ναι ξένοι! Κι όλο ξεχνάμε! Και όλο δε θέλουμε να θυμόμαστε! Η ηδονικά, σαδιστικά εντρυφούμε σε λεπτομέρειες παρακινώντας για θανατική ποινή, για να νιώσουμε άσπιλοι και καλοί άνθρωποι, ενώ «φτιαχνόμαστε» απ το δράμα, την φρικιαστική λεπτομέρεια, την κτηνωδία!
Την ίδια ώρα κομψές Αθηναίες κάνουν birthday party σε πύργους των Βορείων προαστείων, πολιτικοί μιλούν για σωτήριες φόρμουλες που θα δώσουν τέλος στην οικονομική κρίση!
Τα πρώτα μπικίνι σταρ προικονομούν το καλοκαίρι που έρχεται για εκείνες που θα αυξήσουν τους λογαριασμούς διαφημίζοντας φίρμες μαγιό, αντηλιακά, τσάγια και αναψυκτικά, σκούφιες και μπερέδες για να επενδύσουν στις σιλικόνες της εργασίας τους για παρατεταμένες, χορηγούμενες διακοπές διαρκείας. Κάποιος διάσημος λαϊκός καψουροκαλιτέχνης θα τραγουδήσει διασκεδάζοντας τους πλουσίους στη Μύκονο, που αν ήταν να πατήσουν ένα κουμπί και να λιμοκτονήσουν χίλια παιδιά, απ αυτά που λένε πως νοιάζονται, για να αυξήσουν τα κέρδη τους, ναι, θα το κάναν, χωρίς τύψεις!
Φυσικά και το σκοτάδι θα τους ρουφήξει και αυτούς, όπως γινεται στα μυθιστορήματα του Κινγκ, όπως γινεται πάντα στα μικρά μέρη, που βασιλεύει το κακό: «… Το Σάλεμς Λοτ κοιμόταν στο σκοτάδι και οι βρικόλακές του περπατούσαν στους δρόμους και στην εξοχή. Μερικοί απ αυτούς είχαν αναδυθεί εδώ και κάμποσο καιρό από τις σκιές του θανάτου και είχαν αποκτήσει κάποια υποτυπώδη πονηριά… »… και βασίλευαν! Και κυριαρχούσαν! Όπως ο τρόμος! Όπως το σκοτάδι που μας τυλίγει…

ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad