Τα 6 χαρακτηριστικά ενός άπιστου άντρα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Τα 6 χαρακτηριστικά ενός άπιστου άντρα


Ποιότητες προσωπικότητας ενός αρσενικού μπερμπάντη.

Λέγεται Δρ. Kenneth Rosenburg και πριν μερικούς μήνες δημοσίευσε το βιβλίο με τίτλο «Απιστία: Γιατί απατούν οι άντρες και οι γυναίκες» ("Infidelity: Why Men and Women Cheat"). Βασιζόμενος σε μία πρόσφατη δική του έρευνα, αποτέλεσμα 20ετούς επαγγελματικής εμπειρίας, ο Αμερικανός ψυχίατρος που διατηρεί από τα πιο περιζήτητα γραφεία στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει 6 αρκετά συνηθισμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας τα οποία είναι πιθανότερο να έχει ο άντρας που λοξοκοιτάζει.

Όπως θα δεις πρόκειται για στοιχεία που έρχονται από όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και δεν σχετίζονται αυστηρά με τις ερωτικές του συνήθειες ή με πώς βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του. Το κοινωνικό, οικογενειακό και πολιτιστικό background παίζει ρόλο κι εδώ.

Είναι νάρκισσος

Ο υπέρμετρα ωραιοπαθής βάζει τον εαυτό του πάνω απ' όλους, μαζί με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κι αυτό είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να απατήσει.

Δεν «νιώθει»

Ένας άντρας που απατά, σύμφωνα με τον Rosenburg, στερείται συμπόνοιας και φιλότιμου. Όταν τον βλέπεις να μην του καίγεται καρφί για το προσωπικό δράμα του άλλου, μην έχεις την απαίτηση σκεφτεί ότι θα πληγωθείς. Αφού δεν θα το μάθεις.

Φέρεται παρορμητικά

Σε παίρνει και φεύγετε μακριά, έρχεται κάτω από το σπίτι σου απροειδοποίητα και βαράει κουδούνια. Μερικές φορές έχει πλάκα να είσαι με κάποιον που κάνει ό,τι του κατέβει, όταν αυτό είναι υπέρ σου. Οι παρορμητικοί άνθρωποι δεν σκέφτονται τις συνέπειες, ούτε κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ξέρουν όμως να μετανιώνουν καλύτερα από τον καθένα όταν είναι ήδη αργά.

«Ψοφάει» για δυνατές συγκινήσεις

Τον ακούς συχνά πυκνά να λέει ότι θέλει περιπέτειες, ότι βαριέται εύκολα, ότι η ζωή είναι μία και πρέπει να τα ζήσεις όλα. Μια προσωπικότητα που αποζητά συγκινήσεις και δράματα και ίντριγκες, ε, τα προκαλεί κιόλας. Η μονογαμία είναι κάπως ανιαρή συνθήκη για έναν τέτοιο τύπο, δεν νομίζεις;

Φοβάται τη δέσμευση

Γάμο; ποιος; αυτός; όχι βέβαια, τι αναχρονισμοί είναι τούτοι. Ο άντρας που διστάζει ουσιαστικά απέναντι στη δέσμευση ίσως ξέρει πως δεν μπορεί να την υπηρετήσει. Κι αυτό δεν είναι κακό, όταν ξέρεις ποιος είσαι και δεν πλασάρεσαι ως κάτι άλλο.

Είναι αυτοκαταστροφικός

Έχει αυτό το «καταραμένο» στιλάκι του κωλόπαιδου που πουλάει αρκετά σε παρέες κοριτσιών που πιστεύουν ότι μπορούν να «κάνουν καλά» αυτόν που δεν αγαπάει τον εαυτό του. Λάθος. Αυτά τα αρσενικά αγαπούν μόνο την πάρτη τους, με τον μόνο τρόπο που ξέρουν, δηλαδή κάνοντάς τους κακό, γιατί «δεν αξίζουν». Μην παραμυθιάζεσαι, οι άνθρωποι με αυτοκαταστροφικές τάσεις τροφοδοτούνται από αυτές. Δύσκολα αλλάζουν συνήθειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad