ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Εκεί που έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΔΙΑΚΟΠΕΣ:Εκεί που έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη


Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης είναι ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός του νομού Κορινθίας, νοτιοδυτικά της Αθήνας, που βρέχεται από την θάλασσα Σαρωνικού κόλπου. Ο οικισμός απέχει 83 χλμ από την Αθήνα (περίπου 1 ώρα οδικός) και είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω του παραλιακού δρόμου της Επιδαύρου. O οικισμός ανήκει στον δήμο Κορίνθου, διαθέτει πληθυσμό περίπου 1000 μόνιμους κατοίκους ο οποίος πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες . Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης οφείλουν το όνομά τους στις πηγές γλυκού νερού που υπάρχουν δίπλα στη θάλασσα, όπου πιστεύεται ότι έκανε τα μπάνια της η Ωραία Ελένη, η όμορφη βασίλισσα της Σπάρτης.


Τα Λουτρά Ελένης περιβάλλονται από πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με δασώδη πευκόφυτα βουνά, και όμορφη καθαρή παραλία με βότσαλα που βρέχεται από τα κρυστάλλινα  θαλασσινά νερά του Σαρωνικού. Η περιοχή είναι έντονα τουριστικά ανεπτυγμένη με πολλές εξοχικές κατοικίες και αποτελεί δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός κυρίως από ντόπιους  αλλά και από ξένους παραθεριστές. Τα Λουτρά Ελένης Διαθέτουν πληθώρα ευκολιών, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, beach bars, μίνι μάρκετ, καταστήματα, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, ΚΕΠ, ΑΤΜ, φαρμακεία, ζαχαροπλαστεία, bakeries κ.τ.λ.



Τα Λουτρά Ωραίας Ελένης απέχουν περίπου 13χλμ απο την Κορίνθο και κοσμοπολίτικο Λουτράκι. Το αρχαίο θέατρο της επιδαύρου απέχει περίπου 50χλμ.

Ο οικισμός εξυπηρετείτε με συχνά δρομολόγια γραμμής λεωφορείου που την συνδέει με την πόλη της Κορίνθου και άλλες κοντινές περιοχές. Ο προαστιακός Κορίνθου βρίσκεται 10 λεπτά οδικός από τον οικισμό των Λουτρών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad