Πώς να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα του παιδιού σας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Πώς να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα του παιδιού σας


Δέκα με είκοσι λεπτά συνεχόμενης έκθεσης στον ήλιο, αρκούν για να πάθει έγκαυμα ένα μικρό παιδί.
Αυτό, γιατί η επιδερμίδα του είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την δική μας.

Τα συμπτώματα ενός εγκαύματος μπορεί να είναι από απλή κοκκινίλα, μέχρι πόνο και πυρετό.

Ο στόχος σας, όταν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα έγκαυμα, πρέπει ουσιαστικά να είναι να απαλλάξετε το παιδί σας από τον πόνο , ιδιαίτερα τις πρώτες ημέρες.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θεραπείες που να αντιμετωπίζουν απευθείας ένα έγκαυμα και να το εξαφανίσουν, απλά μπορούν να ανακουφίσουν την αίσθηση του πόνου και να επαναφέρουν το δέρμα πιο γρήγορα στα φυσιολογικά του, ενώ θεραπεύεται από μόνο του.

Στην περίπτωση λοιπόν που το παιδί σας έμεινε λίγο παραπάνω στον ήλιο και γυρίσατε σπίτι με κοκκινίλες και πόνους, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου σας, είναι να το ενυδατώσετε όσο πιο πολύ μπορείτε.

Δίνετε του νερά και χυμούς ώστε να αποφύγετε την τάση που θα έχει τώρα ο οργανισμός να αφυδατωθεί.

Αν νιώθει πως πονάει, μπορείτε να του δώσετε κάποιο παυσίπονο ώστε να μειωθεί η αίσθηση του πόνου. Ακόμα να ξέρετε πως οι κρύες κομπρέσες θα το βοηθήσουν να ανακουφιστεί άμεσα και γρήγορα και θα ενυδατώσουν και την επιδερμίδα του.



Για καλύτερο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να βάλετε κάποια πολύ ενυδατική λοσιόν για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες που να περιέχει αλόη. Καλό είνα,ι να αποφεύγετε τις κρέμες του εμπορίου που περιέχουν πολλά χημικά (για να μουδιάσουν ουσιαστικά τον πόνο), επειδή μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία και τα πράγματα να είναι χειρότερα.

Η αλόη είναι και φυσική και αποτελεσματική. Αν δεν έχετε ακόμα στο σπίτι σας, προμηθευτείτε το φυτό της και θα δείτε πόσο χρήσιμο θα σας είναι σε πολλές περιπτώσεις.

Ακόμα, να έχετε στο νου σας, όταν θα βάζετε το παιδάκι σας για μπάνιο θα πρέπει να περιορίζεστε στο χλιαρό ή ιδανικά κρύο νερό γιατί αλλιώς θα κάνετε την κατάσταση χειρότερη.

Τέλος όταν αρχίσει να ξεφλουδίζει και έχει περάσει ο ερεθισμός, δοκιμάστε να του χορηγήσετε κάποιο αντισταμινικό και μια κρεμούλα .

Μην ξεφλουδίζετε το δέρμα του και ενημερώστε το, ότι δεν θα πρέπει να το κάνει και το ίδιο, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μολυνθεί όταν εκτίθεται.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε περίεργο πρήξιμο, πυρετό ή κοκκινίλα, ειδοποιείστε τον παιδίατρο σας ώστε να σας συμβουλέψει πώς να αντιμετωπίσετε την πιθανή μόλυνση.

ΠΗΓΗ:mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad