Εσύ ήξερες ότι το κίτρινο σου φτιάχνει τη διάθεση; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Εσύ ήξερες ότι το κίτρινο σου φτιάχνει τη διάθεση;


Το καλοκαίρι προσφέρεται για να δοκιμάσεις πολλά χρώματα και μοτίβα. Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου λοιπόν σχεδόν μας προκαλεί να τολμήσουμε τις πιο έντονες αποχρώσεις που σίγουρα τον υπόλοιπο χρόνο, μάλλον δεν έχουμε διάθεση να εντάξουμε στο καθημερινό μας ντύσιμο. Όλα μας φτιάχνουν τη διάθεση, πώς θα μπορούσαν άλλωστε να μην το κάνουν; Υπάρχει όμως ένα χρώμα, που και επιστημονικά, έχει αποδειχτεί ότι κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία μας. Ίσως ήδη να περνάει από το μυαλό σου. Αν μάντεψες το κίτρινο τότε να σε ενημερώσουμε πως έχεις απόλυτο δίκιο.


Το πιο χαρούμενο χρώμα λοιπόν, με βάση έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχτεί ότι ανεβάζει την πίεση και τους παλμούς και αυτά τα δύο στοιχεία είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη χαρά. Προκαλεί μόνο θετικά συναισθήματα όταν το βλέπουμε ακόμα και αν δεν είναι το χρώμα που θα επιλέγαμε να φορέσουμε. Επιπλέον είναι το πιο eye catching χρώμα που μπορείς να φανταστείς. Κάνε το εξής πείραμα: Βάλε στη σειρά ρούχα σε διάφορες αποχρώσεις και ανάμεσά τους και κάποιο σε κίτρινο. Απομάκρυνε το βλέμμα σου από εκεί και κοίταξέ τα με την άκρη του ματιού σου. Θα διαπιστώσεις λοιπόν ότι αυτό που "πιάνει" η περιφερειακή σου όραση, είναι το κίτρινο. Σωστά;

Σκέψου επίσης διάφορους συμβολισμούς. Υπάρχει λόγος που τα smileys, ακόμα και τα emoji συνολικά είναι κίτρινα. Μήπως σε πείσαμε; Αν όχι δεν έχεις παρά να κάνεις το πείραμα του κίτρινου στην καθημερινότητά σου. Τόλμησε να φορέσεις ένα κίτρινο φόρεμα, ή έστω απλώς ένα τοπ. Εκτός από το ότι θα ταιριάζει απόλυτα με τη μαυρισμένη σου επιδερμίδα θα δεις ότι θα σου φτιάξει το κέφι. Go for it!


Μπορείς να το φορέσεις σε total look, να φορέσεις απλώς μία λεπτομέρεια σε κίτρινο ή να κάνεις τον πιο ενδιαφέρον συνδυασμό, όπως ας πούμε αυτός που είδαμε στην πασαρέλα του Oscar de la Renta, όπου ένα κίτρινο σακάκι φορέθηκε με ένα μεταλιζέ φόρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad