Επίσκεψη του «ΧΡΥΣΟΥ» Κορίνθιου Αντώνη Μέρλου στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη του «ΧΡΥΣΟΥ» Κορίνθιου Αντώνη Μέρλου στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο


Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου τον επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ο από τα Ίσθμια Κορινθίας νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ύψος κάτω των 20 ετών κ. Αντώνης Μέρλος.

Ο Αντώνης Μέρλος κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Τάμπερε της Φινλανδίας, δίδοντας στην Χώρα μας χρυσό μετάλλιο (μετά από δέκα χρόνια), κάνοντάς την υπερήφανη όπως τον χώρο καταγωγής του και την οικογένειά του, την Κορινθιακή Εκκλησία και την Κοινωνία.

Γεννήθηκε, έζησε και ανδρώθηκε στον ευρύτερο χώρο της «Εκκλησιαστικής οικογένειας» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, γι᾿ αυτό και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας από τους πρώτους συνεχάρη αυτόν για την άξια «χρυσή» διάκρισή του. Σήμερα είχε την χαρά να δεχθεί στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως τον «Έλληνα Εμπαπέ του στίβου», νέο στην ηλικία, με στόχους και όνειρα αλλά κυρίως με διάθεση ν᾿ αγωνισθεί για τα υψηλότερα και τα ανώτερα. Αφού τον συνεχάρη και πάλι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας του συνέστησε ν᾿ αγωνίζεται σαφώς για την πρόκρισή του αλλά να μην παραμελεί και τον πνευματικό αγώνα για την επίτευξη της αρετής, που είναι εξ ίσου και ακόμη καλύτερος αγώνας. Του συνέστησε το Αποστολικό λόγιο: «... όσα είναι αληθινά, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα αγνά, όσα αγαπητά, όσα έχουν καλήν φήμην, οποιαδήποτε αρετή ή οποιοσδήποτε έπαινος...» (Φιλ. δ’, 8) αυτά να σκέπτεται και γι᾿ αυτά να αγωνίζεται συνάμα με τον αγώνα του για το «... ύψος» και τη ζωή!

Μαζί με την έκφραση των θερμών συγχαρητηρίων του και τις ευχές του για προαγωγές ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εμπράκτως έδειξε το μέγεθος της αγάπης του στον νεαρό Αντώνη Μέρλο εγχειρίζοντάς του ένα χρηματικό ποσό ως συμβολικό δώρο για την χαρά που προσέφερε στην Χώρας μας, στο χωριό του, στην οικογένειά του και στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολή μας και συμφώνησαν να του απονεμηθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση της Ι. Μητροπόλεώς μας ο χρυσούς Σταυρός Α’ τάξεως του Αποστόλου Παύλου, σε ειδική τελετή που θα διοργανώσει η Ι. Μητρόπολή μας τον προσεχή Οκτώβριο, ώστε ο Αντώνης να είναι και να αποτελεί ένα καλό πρότυπο στους νέους της Κορινθίας και της Ελλάδας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad