Γιατί ενώ είσαι μελαχρινός το μούσι σου είναι κόκκινο - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Γιατί ενώ είσαι μελαχρινός το μούσι σου είναι κόκκινο


Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Έχουμε τελικά ελεύθερη βούληση στις μέρες μας; Μας ψεκάζουν; Και τι στο διάβολο συμβαίνει κι ενώ είμαι μελαχρινός/ καστανός το μούσι μου είναι κόκκινο;

Η γνώμη του ειδικού
Αν αυτό στο πηγούνι σου δε συμβαδίζει χρωματικά με το υπόλοιπο του τριχωτού της κεφαλής σου, κάτι πάει λάθος, σωστά; Μιλώντας στο VICE η Petra Haak-Bloem του Erfocentrum (το Ολλανδικό ερευνητικό κέντρο για τα γενετικά και κληρονομικά χαρακτηριστικά) δίνει την εξήγηση: «Όλα είναι θέμα γονιδίων. Πολλές φορές κάποια από αυτά επικρατούν έναντι άλλων, που συνήθως είναι περισσότερα σε αριθμό αλλά όχι ισχυρότερα.

Το κάθε γονίδιο μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα». Για να στο θέσουμε πιο απλά, τα γονίδια που κληρονομείς από τους γονείς, τους παππούδες ή άλλους πιο παλιούς προγόνους, μπορούν πολλές φορές να «συνδυαστούν» και το αποτέλεσμα να είναι «πολύχρωμο». Μόνο λίγες δεν είναι άλλωστε οι περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα στις τρίχες των μαλλιών, της μασχάλης, των ποδιών και της γενειάδας.

Γιατί όμως τελικά το μούσι σου είναι κόκκινο;
Η απάντηση μπορεί να δοθεί με ακρίβεια και ακούει στο όνομα MC1R. Έτσι λέγεται το γονίδιο που χαρίζει ερυθρές αποχρώσεις στις τρίχες του προσώπου σου και μπορεί να κληροδοτηθεί από τον έναν από τους δυο γονείς σου, μαζί με το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αν σε ενοχλεί μπορείς να κάνεις ένα πράγμα: Να περιμένεις μερικά χρόνια ώστε οι κόκκινες να αντικατασταθούν από γκρίζες τρίχες.

ΠΗΓΗ:AskMen 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad