Αναβολή περιφερειακού συμβουλίου-Η Ντ. Νικολάκου για την απουσία της αντιπολίτευσης - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Αναβολή περιφερειακού συμβουλίου-Η Ντ. Νικολάκου για την απουσία της αντιπολίτευσης


Απούσα χθες, όλη η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Ένα μοναδικό φαινόμενο συνέβη, χθες το απόγευμα, στην Τρίπολη και στην συνεδρίαση (που αναβλήθηκε με απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου, κ. Ηλ. Στρατηγάκου) του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου.

Όλες οι περιφερειακές παρατάξεις, ήταν απούσες.

Άλλες, το είχαν ήδη προαναγγείλει, με αναρτήσεις, συνεντεύξεις και γραπτές ανακοινώσεις, ενώ άλλες το είχαν υπονοήσει.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων, παρευρέθηκαν δέκα οκτώ (18) περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ενώ, απουσίαζαν όσοι έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί (άμεσα ή έμμεσα) ή αποχωρήσει απ’ την παράταξη του Πέτρου Τατούλη.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η λίστα των τακτικών θεμάτων, είχε τα ζητήματα που είχαν σχέση με τις απαλλοτριώσεις εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, για την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με την μέθοδο της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Συγχρόνως, ήταν να υπάρξει και γνωμοδότηση για μελέτη επιπτώσεων που είχε να κάνει με εγκατάσταση εταιρείας επεξεργασίας και προώθησης προιόντων βιομηχανικής κάνναβης.

Η πλειοψηφία, πέρα απ’ όλα τα άλλα, φαίνεται να συσχετίζει αυτές τις καθολικές απουσίες, με την προσπάθεια κάποιων, να καθυστερήσουν την υλοποίηση του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου.

Βέβαια, κάποιες παρατάξεις, γνωστοποίησαν απ’ το πρωί, ενστάσεις για τον τρόπο που συγκλήθηκε η συνεδρίαση του συμβουλίου και έκαναν λόγο για αποχή απ’ την συνεδρίαση ή τουλάχιστον, την υπονόησαν.

Το συμβούλιο ορίστηκε για τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, με τα ίδια ακριβώς θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα και με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, κ. Ηλίας Στρατηγάκος.

Με αφορμή την καθολική απουσία των περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απ’ το περιφερειακό συμβούλιο  και λίγο πριν ο πρόεδρος αυτού, κηρύξει αναβολή της συνεδρίασης, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντίνα Νικολάκου, εκτελώντας χρέη αναπληρωτή περιφερειάρχη, δήλωσε στο Σώμα τα εξής:

«Είμαστε ΟΛΟΙ εδώ. Θα είμαστε πάντα ΟΛΟΙ εδώ, ώστε να θωρακίσουμε το περιφερειακό συμβούλιο, ως το ανώτατο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που προσπαθούν με πολιτικά τερτίπια, με προφάσεις και με ανοίκιες πολιτικές συμφωνίες να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν θα τα καταφέρουν. Είμαστε εδώ για να θωρακίσουμε τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad