Πεζοπορία στο Μαύρο Όρος Κορινθίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Πεζοπορία στο Μαύρο Όρος Κορινθίας


Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει πεζοπορία στο Μαύρο Όρος Κορινθίας, τα Χελυδορέα Όρη των αρχαίων Ελλήνων που αποτελούσαν το σύνορο της γης των Φενεατών και Πελληνέων .
Σύμφωνα με τη μυθολογία, στο βουνό βρήκε ο Ερμής τη χέλυδα (χελώνα) και έφτιαξε τη λύρα. Το αρχαίο όνομα (Χελυδορέα) προέρχεται από τις λέξεις χέλυ-δα και εκ-δορά.

Η πορεία μας που προβλέπεται να γίνει σε χιονισμένο τοπίο, έχει αφετηρία την εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας, λίγο έξω από την Ευρωστίνη.
Ακολουθούμε μονοπάτι ανηφορικό και συνεχίζουμε πάνω στην κορυφογραμμή του Μαύρου Όρους ως και την κορυφή στα 1756μ. Εκεί βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο. Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα θα κατηφορίσουμε προς την Καρυά για φαγητό ή καφέ.
Ω.Π.: 6ώρες περίπου
Β.Δ.: Α+

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, δεύτερες κάλτσες, σακίδιο, μπατόν, γκέτες, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), σκούφος, γάντια αδιάβροχα, φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, νερό (1 ½ λίτρο), ξηρά τροφή.

Αναχώρηση: Στις 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης:  12 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Ντρούδης Νίκος   6944645278

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

και στο τηλ. του συλλόγου    2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00).

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις απρόβλεπτες πολλές φορές καιρικές συνθήκες, τη δυσκολία των διαδρομών και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του Ε.Ο.Σ. Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad