Πόσοι είναι σήμερα οι ατμιστές στην Ελλάδα - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Πόσοι είναι σήμερα οι ατμιστές στην Ελλάδα


Στοιχεία για την αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου και των προϊόντων ατμίσματος έδωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου οι οποίοι προσφεύγουν στην δικαιοσύνη

Σημαντικό κομμάτι από την συνολική αγορά των καπνιστών φαίνεται να καταλαμβάνει πλέον το άτμισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι ατμιστές σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 400.000 ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων του κλάδου σε 2.000 απασχολόντας περίπου 20.000 άτομα.

Η Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας από τον Σύνδεσμο. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ»


Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας
Ο Σύνδεσμος επίσης ανακοίνωσε, ότι θα καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας των μη νικοτινούχων υγρών επαναπλήρωσης. Η απαγόρευση, παραβιάζει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων στην ΕΕ, δεν δικαιολογείται για λόγους δημόσιας υγείας και ανάλογη απαγόρευση δεν προβλέπεται στους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ ούτε μπορεί να προβλεφθεί από τις εθνικές αρχές.

Τέλος, σε μία κίνηση συμβολικής αξίας, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε την αλλαγή της θεσμικής του επωνυμίας σε Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Ατμίσματος, για να υπογραμμιστεί η αναγκαία για τη ενημέρωση των καταναλωτών, διάκριση των προϊόντων ατμίσματος από τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα.

ΠΗΓΗ:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad