Αλέκο να χαίρεσαι τους "φίλους" σου ! - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αλέκο να χαίρεσαι τους "φίλους" σου !



Σε ανύποπτο χρόνο έχουμε γράψει ότι σε αυτές τις εκλογές και κυριότερα τις δημοτικές, θα διαβάσουμε απίστευτα πράγματα στο Δήμο Κορινθίων.

Το τελευταίο κρούσμα όμως ξεπερνά κάθε φαντασία αλλά και κάθε όριο θράσους και αναίδειας.

Εννοείται ότι δεν είναι το πρώτο, ούτε θα είναι το τελευταίο. Το συγκεκριμένο όμως περιέχει βαθιά σημειολογία που συνοδεύεται από μια πρωτάκουστη αυτοαναφορική απόδοση της ιδιότητας ή ικανότητας του "παροιμιοπλάστη".

Συνήθως οι παροιμίες αποδίδονται ιστορικά και επιστημονικά στους λαούς που τις δημιουργούν και τις μεταδίδουν σε βάθος ετών. Εδώ όμως στην Ελλάδα, στη χώρα του αβάστακτου εγωκεντρισμού, μετά την Πέπη Τσεσμελή με τις "παροιμίες" της του τύπου "άλλο Πέπη και άλλο πρέπει" και τα ευφυολογήματα του τύπου «Αν θέλεις να ανοίξουνε τις καρδούλας μου οι πόρτες, βγάλε όλα τα ρούχα σου, εκτός από τις μπότες», απέκτησε και η Κόρινθος το δικό της "παροιμιοπλάστη" ο οποίος και μάλιστα αυτοανακυρήχθηκε σε τέτοιον.

"Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα" που λένε και οι Κατσιμιχαίοι "και ο λόγος αυτός του ανήκει" ...

Ως εδώ, όλα καλά.

Όταν όμως οι "φίλοι" σου σε εμφανίζουν ως σκύλο που καλείται να μάθει "κόλπα", απλά τα "κόλπα" είναι άλλα από αυτά που σε μάθαιναν οι ίδιοι πριν λίγο καιρό, ε αυτό αγγίζει τα όρια του θράσους.

Η επίκληση όμως του χαρακτήρα σου Αλέκο ως τσαμπουκάς "γκέκας" για να εμφανιστείς ως μια υποψηφιότητα που δεν προχωράει λόγω ακριβώς αυτού που οι ίδιοι σου έχτισαν όλα αυτά τα χρόνια, ε αυτό ξεπερνά τα όρια του θράσους.

Γιατί εδώ πια αυτό που κατατίθεται από τους δεδηλωμένους "φίλους" σου είναι ότι αυτόν τον χαρακτήρα τον έπλασαν και οι ίδιοι μαζί σου επειδή ακριβώς εξυπηρετούσε μια εκλογική σκοπιμότητα που όλως τυχαίως συμβάδιζε με τις δικές τους επιλογές και συμφέροντα.

Ήταν αυτοί οι ίδιοι άλλωστε που αυτόν τον χαρακτήρα σου τον υποστήριξαν, τον γιγάντωσαν και τον τροφοδοτούσαν συνεχώς γράφοντας εκείνο το αμίμητο ότι "η Κόρινθος δεν ψάχνει γαμπρό, αλλά Δήμαρχο". Και επειδή λοιπόν η Κόρινθος δεν έψαχνε γαμπρό, ήθελαν να πουν, δεν πείραζε που ήσουν ολίγον τι οξύθυμος, εριστικός, τραμπουκάκος. Αυτό καταμαρτυρούν οι "φίλοι" σου Αλέκο 13 χρόνια μετά.

Και το καταμαρτυρούν γιατί τώρα τους βολεύει καθώς φαίνεται ότι είναι πια άλλες οι επιλογές τους, άλλες οι προτεραιότητες και άλλα αυτά που πρέπει να κάνουν. Μπορεί να μην έχουν αποφασίσει αν θα είναι για τον Σταυρέλη, ή τον Καλλίρη, πάντως η προτεραιότητα τους πια δεν είσαι εσύ Αλέκο. Αλλά αυτό μάλλον το έχεις καταλάβει ήδη.

Αυτό που διαβάσαμε όμως ξεπερνά και τα όρια της αναίδειας. Αναίδεια προς τους αναγνώστες, όσοι και να είναι αυτοί, πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία, τους οποίους προκλητικά ο "παροιμιοπλάστης" προσπαθεί να παρασύρει στις δικές του επιλογές, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως μειονεκτήματα αυτά ακριβώς για τα οποία σε αποθέωνε πριν μερικά χρόνια.

Και είναι αναίδεια για την ίδια την κοινωνία. Γιατί είναι αυτοί που κάποτε έγραψαν την εξόχως κατάπτυστη θέση και άποψη που έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως σε όσους δεν αρέσει η Κόρινθος του Αλέκου, πρέπει να φύγουν από αυτή. Το θυμάσαι αυτό Αλέκο ;

Ναι, ναι αυτοί ήταν που έγραψαν με έκπληξη και αγανάκτηση πως όσοι ασκούν κριτική στον Αλέκο Πνευματικό είναι κουραστικοί και πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία και να εξοριστούν από την Κόρινθο γιατί για να μείνεις σε αυτή την πόλη θα πρέπει να γουστάρεις τον Αλέκο, τους φίλους του, τα μαγαζιά που πίνει τα ούζα και τον καφέ του, τον χαρακτήρα του, τους συνεργάτες του, την συμπεριφορά του, τις εκρήξεις του και τους μονολόγους του. Τα θυμάσαι Αλέκο ;


Αυτοί που σε "στήνουν σήμερα στον τοίχο" τα έγραφαν αυτά. Οι ίδιοι. Αλλά έλα τώρα που αυτά τα λέει ο Σταυρέλης ενώ τότε τα έλεγαν άλλοι. Τώρα που τα λέει ο Σταυρέλης όμως είναι σωστά, τότε ήταν λόγος κοινωνικού αποκλεισμού και εξόντωσης την οποία αναλάμβαναν οι ίδιοι με τα δικά τους "πιστόλια".

Αυτή η αναίδεια ξεπερνά κάθε όριο. Γιατί υποσυνείδητα τότε αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα σε λένε "σκύλο", καλούσαν ουσιαστικά μια μερίδα "κάφρων" που τους ακολουθεί πειθήνια και τυφλά να απομονώσουν και να στοχοποιήσουν συγκεκριμένους ανθρώπους που σου ασκούσαν κριτική.

Τώρα δήθεν αναρωτιούνται αν μπορείς να γυρίσεις το παιχνίδι. Γιατί περί αυτού πρόκειται για τον "παροιμιοπλάστη". Για "παιχνίδι" Αλέκο. Κατάλαβες ; Ένα παιχνίδι το οποίο πίστευες ότι έπαιζες και καθόριζες εσύ, αλλά σήμερα αυτοί σε αποκαλούν "πιόνι". Ένα "σκύλο" που πρέπει να μάθει άλλα κόλπα για να παίξει. Και πρόσεξε καλά τι σου γράφουν. Σου λένε να "εξαφανίσεις" κάποια πρόσωπα "μέχρι τις εκλογές". Σου κλείνουν το μάτι δηλαδή και σου λένε ότι μετά τις εκλογές, δεν βαριέσαι αδελφέ, τους ξαναεμφανίζεις. Παιχνίδι να γίνεται Αλεκάρα. Κατάλαβες ; 

Όλα τα υπόλοιπα είναι σάλτσες.

Ας μας επιτραπεί να κάνουμε και εμείς μια παρέμβαση επί του μηνύματος του κειμένου, μιας και είναι δημόσιο.

Αν πράγματι Αλέκο τα δεδομένα είναι όπως τα λέει το κείμενο αυτό και ο "παροιμιοπλάστης", τότε αυτό σημαίνει ότι αυτά που έχουν δει και τραβήξει πολλοί πολίτες του Δήμου από εσένα και τον συρφετό "φίλων" σου σαν αυτούς, είναι αποτέλεσμα των "εκπαιδευτών" σου που φρόντισαν να φουσκώσουν τα χαρακτηριστικά σου εκείνα που εξυπηρετούσαν τους σκοπούς τους.

Αν λοιπόν είναι έτσι, τότε η δική σου επιλογή για να τους αποκαθηλώσεις είναι έστω και τώρα να τους δείξεις και να τους αποδείξεις ότι είσαι κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσίαζαν τόσα χρόνια και από αυτό που χρησιμοποιούν σήμερα εναντίον σου.

Μεγάλο παιδί είσαι, πως θα το κάνεις αυτό ξέρεις πολύ καλά.

Όπως διάβασες, για τους "φίλους" σου, το να είσαι "γλυκομίλητος, σοβαρός, μετρημένος, χαμογελαστός" είναι "επικοινωνία". Τους χαλάει τη σούπα. Αυτό που σου έφτιαξαν τόσα χρόνια. Και αν το χαλάσεις τώρα, τους χαλάει τη δική τους μαγιονέζα.

Το θέμα είναι ότι εσύ ξέρεις πολύ καλά και τη "μαγιονέζα". Είναι αυτή που γευόσουν μαζί τους εδώ και χρόνια στα διάφορα πατάρια.


Κατάλαβες τώρα Αλέκο ; 



Τώρα η μπάλα είναι σε εσένα. Και έχεις μια πρόκληση μεγαλύτερη από τις ίδιες τις εκλογές. Έχεις την πρόκληση να δείξεις επιτέλους τι είσαι εσύ ο ίδιος και αν πράγματι είσαι κάτι άλλο από όλα αυτά που σου προσάπτουν οι "φίλοι" σου. Αν καταφέρεις να το γυρίσεις τούμπα, μπορεί να μην κερδίσεις τις εκλογές. Θα κερδίσεις όμως αξιοπρέπεια.

Και αυτή είναι ίσως η τελευταία σου ευκαιρία.



Diogenis-press


ΚΡΖ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad