Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια


Έτσι θα βοηθήσετε τα μικρά σας να νιώσουν τη «μαγεία» των Χριστουγέννων!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φτάσαμε από τον Σεπτέμβριο στον Δεκέμβριο χωρίς να το αντιληφθούμε και βρεθήκαμε ξαφνικά μία μόλις «ανάσα» πριν τα Χριστούγεννα. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, ως γονείς για να γίνει η γιορτή αυτή ακόμη πιο ξεχωριστή για όλη την οικογένεια; Υπάρχουν, άραγε, τρόποι για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να νιώσουν πιο έντονα τη «μαγεία» των Χριστουγέννων;

Επειδή οι γιορτές είναι μια υπέροχη αφορμή για να έρθει πιο κοντά όλη η οικογένεια και να «χτίσει» νέες αναμνήσεις, εμείς το ψάξαμε το θέμα και ετοιμάσαμε την παρακάτω λίστα με όλα τα απλά αλλά πολύτιμα, χριστουγεννιάτικα tips που σίγουρα αξίζει να ακολουθήσουμε για να δώσουμε σε αυτές τις γιορτές μια ιδιαίτερη «νότα»!

Πηγαίντε με τα παιδιά για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια


Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 1© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 1
Για να μπει όλη η οικογένεια στο γιορτινό πνεύμα, πραγματοποιήστε όλοι μαζί τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Κάντε από τώρα τις εξορμήσεις σας σε ένα κατάστημα στο οποίο θα είστε άνετοι με τα μικρά και ζητήστε τη… βοήθειά τους για να βρείτε τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα είδη για τον εσωτερικό και εξωτερικό στολισμό του σπιτιού σας: Από το δέντρο, τα λαμπάκια, τα στολίδια, τα διακοσμητικά και τα κεριά μέχρι όλα όσα θα χρειαστείτε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την έρευνά σας και να ξεφυλλίσετε έναν κατάλογο Χριστουγέννων για να εμπνευστείτε για τον φετινό στολισμό και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το κατάλληλο κατάστημα. Στα Praktiker για παράδειγμα, θα μπορέσετε να κάνετε άνετα την οικογενειακή σας εξόρμηση και να βρείτε εύκολα όλα όσα ψάχνετε.

Κάντε τον στολισμό μια μοναδική εμπειρία


Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 2© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 2
Αφού προμηθευτήκατε όλα τα απαραίτητα, ήρθε η ώρα για... στολισμό! Η διαδικασία του στολισμού του σπιτιού και του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι αναμφίβολα ένα βήμα βασικό για να μπει όλη η οικογένεια από νωρίς στο πνεύμα των γιορτών. Για να κάνετε, όμως, αυτή την εμπειρία πραγματικά μοναδική, δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σε μια ολόκληρη ημέρα. Αντιθέτως, μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να αρχίσουν να κατασκευάζουν κάθε μέρα τα δικά τους, χειροποίητα στολίδια και χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφιές. Ετοιμάστε στο YouTube μια λίστα με τα πιο μαγευτικά, χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φτιάξτε για τα παιδιά -και για εσάς- τα πιο νόστιμα ζεστά ροφήματα και κάθε απόγευμα... δημιουργήστε -όλοι μαζί!

Αν δεν θέλετε να βγάλετε το περσινό δέντρο από το πατάρι ή την αποθήκη, βρείτε ένα καινούριο ή επιστρατεύστε τη φαντασία σας για να φτιάξετε το δικό σας. Τι θα λέγατε για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλο ή… βιβλία; Μερικά φωτάκια και τα κατάλληλα στολίδια και διακοσμητικά αρκούν για να δημιουργήσουν το πιο ζεστό και «μαγικό» σκηνικό στο σπίτι! Μην ξεχάσετε, φυσικά, να τοποθετήσετε σε περίοπτη θέση τις δημιουργίες των παιδιών.

Πηγαίντε στις πιο γιορτινές εκδηλώσεις


Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 3© Παρέχεται από: DPG Digital Media S.A. Πώς αυτά τα Χριστούγεννα θα φέρετε πιο κοντά όλη την οικογένεια - 3
Τελευταίο βήμα που θα σας οδηγήσει στον πιο «μαγικό», χριστουγεννιάτικο κόσμο είναι να ετοιμάσετε από τώρα τη λίστα με τις εκδηλώσεις στις οποίες αξίζει να παρευρεθείτε με τα παιδιά σας. Αν ζείτε στην επαρχία μια εκδρομή στην πιο κοντινή πόλη σίγουρα θα σας βάλει σε mood γιορτινό.

Στην Αθήνα για παράδειγμα, ήδη πολλά μουσεία, κέντρα και πολυχώροι έχουν ανακοινώσει τα γιορτινά τους προγράμματα: Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την περίοδο αυτή, αξίζει φυσικά να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας και μια παιδική θεατρική παράσταση ή να επισκεφτείτε ένα φιλανθρωπικό bazaar προκειμένου να τους δείξετε ότι η πραγματική αξία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην αγάπη!

Ετοιμάστε μαζί τους τα δώρα

Και επειδή, όπως προαναφέραμε, το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων βρίσκεται στην αγάπη για τους γύρω μας και στη σημασία της προσφοράς, καλό είναι να αξιοποιήσετε αυτή την περίοδο για να ετοιμάσετε μαζί με τα παιδιά σας μικρά δωράκια τα οποία και θα ανταλλάξετε μεταξύ σας -καθώς και με άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είτε πρόκειται για μία απλή DIY κατασκευή είτε για ένα παιχνίδι, το σίγουρο είναι πως θα απολαύσουν τη διαδικασία -και φυσικά το τύλιγμα των δώρων! Βρείτε τα πιο τέλεια είδη συσκευασίας και ξεκινήστε!


Κάντε μαζί γιορτινές, DIY κατασκευές

Η τελευταία αυτή κίνηση είναι και μια από τις αγαπημένες μας για τις γιορτές. Μπορεί έπειτα από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο οι DIY κατασκευές να φαντάζουν μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, αν κάνετε μια προσπάθεια θα δείτε πως θα η διαδικασία θα σας «γεμίσει». Προμηθευτείτε, λοιπόν, με τα απαραίτητα είδη και ετοιμάστε μαζί με τα παιδιά σας τις πιο γιορτινές, DIY κατασκευές.

Φτιάξτε το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, δημιουργήστε μόνοι σας ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατασκευάστε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες κάρτες και βρείτε τα καλύτερα… spitips! Μια «ματιά» στο παρακάτω βίντεο σίγουρα θα σας εμπνεύσει!

Κάντε, λοιπόν, από τώρα τις κατάλληλες προετοιμασίες για να βιώσετε από νωρίς φέτος τη «μαγεία» των Χριστουγέννων! Πραγματοποιήστε μαζί με τα παιδιά τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, μπείτε μαζί τους στην κουζίνα και αφιερώστε χρόνο για να παρακολουθήσετε μαζί τις πιο γιορτινές εκδηλώσεις και να δημιουργήστε δυνατές αναμνήσεις που θα σας συνοδεύσουν για πολλά χρόνια! Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών -μικρών και μεγάλων- και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad