Τριπλή… αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Copa Libertadores - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Τριπλή… αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Copa Libertadores


Ο Αστέρας Τρίπολης είχε… τριπλή αποστολή στον δεύτερο τελικό του Copa Libertadores ανάμεσα σε Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, που διεξήχθη την Κυριακή (9/12) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και ανέδειξε μεγάλη νικήτρια τη Ρίβερ με 3-1, στην παράταση (1-1 η κανονική διάρκεια, 2-2 το πρώτο ματς, δεν μετράει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ).

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός διευθυντής των Αρκάδων, Νίκος Γαλανακόπουλος, μαζί με τους Αργεντινούς Μαρτίν Τόνσο και Ματίας Ιγκλέσιας, έδωσαν το «παρών» στο «σπίτι» της Ρεάλ Μαδρίτης και έζησαν από κοντά το ιστορικό ματς. Ο ελληνικός σύλλογος έχει, άλλωστε, έφεση στο να κάνει δικούς της παίκτες από την Αργεντινή…



Ο Νίκος Γαλανακόπουλος μίλησε, μάλιστα, στο Sport24.gr γι’ αυτή την εμπειρία, τονίζοντας: «Βρίσκομαι στην Ισπανία εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου scouting που κάνω για τον Αστέρα. Έτσι, είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Μπερναμπέου. Τα παιδιά (Ιγκλέσιας – Τόνσο) ήρθαν χθες, τη μέρα του αγώνα. Αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Έχω δει αγώνες Μπαρτσελόνα – Ρεάλ και Ρεάλ – Μπαρτσελόνα αρκετές φορές και το γήπεδο είναι σαν να βλέπεις θέατρο. Στο χθεσινό ματς ήταν σαν να είσαι μέσα σε εμπόλεμη ζώνη. Σαν αυτό δεν υπάρχει. Το γήπεδο βράζει. Σε αυτό το ματς καταλαβαίνεις παλμό. Δεν κουνήθηκε… φύλλο παρόλα αυτά. Τα μέτρα της αστυνομίας ήταν ισχυρά και δεν έγιναν επεισόδια».



Ερωτηθεί για το πού αποδίδει το γεγονός ότι οι αργεντινοί οπαδοί γίνονται τόσο ξεχωριστοί και διαφέρουν, απάντησε: «Το αίμα τους βράζει. Αυτό που βγάζουν οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, το ίδιο βγάζουν και οι οπαδοί στις κερκίδες. Γι’ αυτό κι εμείς στον Αστέρα τους γουστάρουμε».

Για το ποιοι ήταν πιο… φασαριόζοι, οι οπαδοί της Ρίβερ ή της Μπόκα, σχολίασε: «Ίδιος ενθουσιασμός, παιδιά μεγάλοι το ίδιο. Το ζούσαν. Είναι σίγουρο ότι ο ηττημένος θα κουβαλάει στην πλάτη του την ντροπή και ο νικητής την απόλυτη και καθολική αναγνώριση για πολλά πολλά χρόνια».




Στο γήπεδο βρέθηκαν, άλλωστε, και άλλοι νυν ή πρώην άσοι του ποδοσφαίρου, πολλοί ήταν, βέβαια, οι Αργεντίνοι…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad