Γ.Δέδες:«Είναι η γενέθλια πράξη της νέας μας παράταξης» - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Γ.Δέδες:«Είναι η γενέθλια πράξη της νέας μας παράταξης»


Την επίσημη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του, για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, στις προσεχείς εκλογές, έκανε, σήμερα το μεσημέρι, απ’ την Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της ΝΕΑΣ παράταξης «Νέοι Δρόμοι» για την Πελοπόννησο.

Η ανακοίνωση της καθόδου του, στις περιφερειακές εκλογές, έγινε, παρουσία των κ.κ. Νίκου Πατσαρίνου («Πελοπόννησος Πρώτα») και Γιώργου Πουλοκέφαλου («Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»), οι παρατάξεις των οποίων, θα συνεργαστούν/συμπορευθούν, με την καινούργια παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», του Γιώργου Δέδε.

«Είναι η γενέθλια πράξη της νέας μας παράταξης. Διεκδικούμε τη νίκη. Έχουμε αυτοδιοικητική εμπειρία, έχουμε κεφαλαιοποιήσει την παρουσία μας στο Υπουργείο, άρα μπορούμε να χαράξουμε μία νέα πορεία, στοχεύοντας στην ανάπτυξη. Επιθυμούμε ανάπτυξη στην πράξη, με εμπειρία, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Αυτό είναι το σύνθημά μας.», τόνισε με έμφαση ο Γιώργος Δέδες.Ο Κορίνθιος υποψήφιος περιφερειάρχης, παρουσίασε τη διακήρυξη και τους στόχους του συνδυασμού του (μίλησε για έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό), ενώ, δήλωσε, ότι στους «Νέους Δρόμους», θα συμμετάσχουν δραστήρια άτομα, με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια ή άλλα στεγανά.

Ο Γιώργος Δέδες, στάθηκε και στο επιχειρησιακό του σχέδιο (το πρόγραμμά του δηλαδή) και ισχυρίστηκε ότι αυτό, θα είναι απολύτως ξεκάθαρο, κοστολογημένο, με προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα και ότι το πρόγραμμα αυτό, θα μπορεί να δίνει απαντήσεις στις όποιες προκλήσεις των καιρών.«Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας, ενώ σχεδιάζουμε να οργανώσουμε και αρκετές θεματικές συζητήσεις-εκδηλώσεις, ώστε να προσεγγίσουμε ψύχραιμα και σε κλίμα συνέργειας, όλα τα δύσκολα προβλήματα της Πελοποννήσου», είπε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών.

Στον σύντομο απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο Υποδομών, ο κ. Δέδες, προτίμησε να σταθεί στα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των 4 ετών, ολοκληρώσαμε τους μεγάλους δρόμους της Ολυμπίας Οδού και του ΜΟΡΕΑ, ενώ έρχονται και νέα μεγάλα έργα, όπως ο προαστιακός Λουτρακίου, η αντιμετώπιση της διάβρωσης του Κορινθιακού, τα αντιπλημμυρικά έργα, τα αλιευτικά καταφύγια, οι χρηματοδοτήσεις των δήμων μέσω του ΠΔΕ και τα νέα χρήματα που θα δοθούν για τις έκτακτες ανάγκες που συνέβησαν λόγω του καιρικού φαινομένου. Επίσης, έρχονται δημοπρατήσεις για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, μέσω ΣΔΙΤ, έρχεται δημοπράτηση για την παράκαμψη Λαγκαδίων, για την Περιφερειακή της Τρίπολης, για το Καλό Νερό-Τσακώνα και για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας».Οι κύριοι στόχοι της παράταξής του:

Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας
Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων
Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων
Νέο μοντέλο διοίκησης με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη
Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας
Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας. Συνεργασίες με ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Ευρωπαικούς Θεσμούς-Άντληση χρηματοδοτήσεωνΟ κ. Δέδες, στις απαντήσεις του ήταν ξεκάθαρος:

«Δεν έχω καμία δέσμευση και καμία εξάρτηση από κόμματα και ότι άλλο μπορεί κάποιος να σκεφτεί. Η απλή αναλογική φέρνει συναίνεση, συνεργασία, σύνθεση και ενότητα. Ο σεβασμός στους Πελοποννήσιους σημαίνει ότι στη μάχη που θα δώσουμε ως παράταξη, θα έχουν θέση όλοι όσοι έχουν αγάπη για τον τόπο μας, εμπειρία και ανιδιοτελή πρόθεση να συνεισφέρουν στην πρόοδο της Περιφέρειας. Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν το νέο μας εγχείρημα. Εγώ προσωπικά, δηλώνω δημόσια, ότι επιλέγω να αποχωρήσω απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή. Εντάσσομαι ενεργά στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και για αυτό, σας καλώ στους … νέους δρόμους , ως επιβάτες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad