Μεσσηνία: Καταστροφές δρόμων και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Μεσσηνία: Καταστροφές δρόμων και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία



Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, με διακοπή κυκλοφορίας στην 7η επαρχιακή οδό και καθίζηση στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο, καθώς και πλημμύρες στον ποταμό Πάμισο, στον Αρι και στον Αγιο Φλώρο, προκάλεσαν οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις.

• Ειδικότερα, στα όρια του Δήμου Μεσσήνης:

Στην 7η επαρχιακή οδό στο τέλος της ευθείας μετά την Τρίοδο προς την Εύα, στο μαρμαράδικο, χθες το πρωί είχε πλημμυρίσει ο δρόμος και είχε διακοπεί η κυκλοφορία από την Αστυνομία.

Στην Τρίοδο στο πρώτο βενζινάδικο, όπου τη νύχτα ο δρόμος είχε πλημμυρίσει, μηχάνημα του Δήμου Μεσσήνης στην προσπάθειά του να ανοίξει το χαντάκι για τα όμβρια έσπασε αγωγό ύδρευσης και έμειναν χωρίς νερό η Τρίοδος και η Πιπερίτσα. Στο σημείο αυτό βρέθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Ντίνος Μπουρίκας, και υπήρξε ενημέρωση πως χωρίς νερό ήταν και το Σπιτάλι.

Στην περιοχή αυτή της 7ης επαρχιακής είχαν πλημμυρίσει κτήματα και στις δύο πλευρές του δρόμου.

Στον εθνικό δρόμο Ασπροχώματος – Πύλου, πριν τη Βελίκα, στο γεφυράκι στο “Χάνι του Λούτσου”, όπου το ρέμα της περιοχής ήταν στα όριά του από το πολύ νερό, μηχάνημα του Δήμου Μεσσήνης έβγαζε τα καλάμια και άλλα φερτά υλικά, για μην προκληθεί πλημμύρα και κλείσει ένας από τους πιο σημαντικούς δρόμους της Μεσσηνίας. Στο σημείο βρισκόταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης Νίκος Κοτταρίδης.

Στη διασταύρωση του Ριζόμυλου, η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία, καθώς μηχανήματα κι εργαζόμενοι του δήμου καθάριζαν το δρόμο από χώματα και λάσπες που κατέβηκαν μαζί με τα νερά από τις στροφές, μετά το Ριζόμυλο.

Ο Πάμισος, στη γέφυρα πριν την είσοδο της Μεσσήνης ήταν πολύ φουσκωμένος, αλλά στο σημείο αυτό είχε ακόμη αντοχή, δεν είχε φτάσει στα όριά του.

• Στα όρια του Δήμου Καλαμάτας:

Στο φράγμα του Αρι, η μία από τις πόρτες που έχει πρόβλημα και δεν ανεβαίνει ψηλά, έφραξε από καλάμια και κορμούς δέντρων, λόγω της μεγάλης ποσότητας των νερών. Αποτέλεσμα ήταν να ξεχειλίσει ο Πάμισος πριν το φράγμα, μέσα στον Αρι, και να κλείσει ο δρόμος κάτω από τη γραμμή, που οδηγεί προς την 7η επαρχιακή οδό, στην Τρίοδο. Στο σημείο αυτό το νερό μπήκε στον ξενώνα που έχει φτιαχτεί στον πρώην ΑΣΟ. Μηχάνημα που είχε μισθώσει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, έβγαζε τα καλάμια και τους κορμούς δέντρων από την πόρτα, όπου είχαν φρακάρει.

Στο σημείο βρισκόταν η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, ενώ αργότερα πέρασε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας:

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιφέρεια του δήμου από την έντονη βροχόπτωση. Σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών καταγράφηκαν ζημιές σε όλη την έκταση του δήμου, στην αγροτική οδοποιία και κατά περιοχές έχει γίνει σήμανση με κόκκινες κορδέλες, ώστε να μη χρησιμοποιούν οι πολίτες δρόμους που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Επίσης, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των προηγουμένων ημερών, εκτιμάται ότι υφίστανται σημαντικές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών.

Στην Αιθαία, ο Δήμος Καλαμάτας παρενέβη με μηχάνημα και απομάκρυνε χώματα, που είχαν κλείσει δρόμο μπροστά από σπίτι όπου διαμένει μία έγκυος γυναίκα. Ακόμη, συνεργείο της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησε απόφραξη σε χαντάκι πλησίον της Διασποράς, για την αποτροπή κινδύνου πλημμύρας. Τα νερά ανέβηκαν στο φράγμα Παμίσου, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση καλαμιών και ειδοποιήθηκε γι’ αυτό ο ΓΟΕΒ.

Στη Θουρία κατέρρευσε τμήμα του μανδρότοιχου του κοιμητηρίου, ενώ στον Αγιο Φλώρο ξεχείλισε ο Πάμισος και κατακλύσθηκαν από τα νερά του χωράφια και ποιμνιοστάσια. Ζητήθηκαν ζωοτροφές και έγινε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης και στο τμήμα της από την Αρτεμισία προς το Τουριστικό διαπιστώθηκε καθίζηση και ειδοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα, που έχει αρμοδιότητα. Το ίδιο συνέβη στον επαρχιακό δρόμο Θουρίας – Πολιανής, όπου γίνονται εδώ και μέρες καταπτώσεις από τα πρανή και πρέπει να απομακρύνονται τα χώματα και οι πέτρες από το κατάστρωμα της οδού.



Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad