Η διαβολοβδομάδα για το Δήμο Κορινθίων | Θα μιλήσει ο Καλλίρης | Debate Πνευματικού - Νανόπουλου - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Η διαβολοβδομάδα για το Δήμο Κορινθίων | Θα μιλήσει ο Καλλίρης | Debate Πνευματικού - Νανόπουλου




Στο NBA, για τους μπασκετόφιλους και τους λάτρεις του NBA που ξαναμπήκε δυνατά στη ζωή μας ελέω αυτού του απίθανου πιτσιρικά που σηκώνει την Ελληνική σημαία σε κάθε μπασκετική αρένα των ΗΠΑ, λέγεται March Madness.

Στην Ελλάδα, ελέω στρατού, στα αθλητικά και στα πολιτικά, λέγεται διαβολοβδομάδα.

Πρόκειται για μια εβδομάδα όπου είτε οι ομάδες έχουν πολλές υποχρεώσεις μαζί με διαδοχικούς αγώνες, είτε όλο το ενδιαφέρον στρέφεται σε συγκεκριμένα γεγονότα που σηματοδοτούν σημαντικές εξελίξεις ή αποτελούν ορόσημα προς τους τελικούς μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Αύριο Δευτέρα, μια τέτοιου είδους διαβολοβδομάδα ξημερώνει για το Δήμο Κορινθίων.

Την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ο Πελοπίδας Καλλίρης θα μιλήσει για πρώτη φορά, μετά από περίπου δύο μήνες, ο ίδιος για την υποψηφιότητα του για το Δήμο Κορινθίων. Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μίλησαν σχεδόν όλοι οι άλλοι για την υποψηφιότητα αυτή, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή να ακούσουμε τον ίδιο τον Καλλίρη. Και αυτό από μόνο του έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αποτελεί γεγονός.

Ο κόσμος θα περιμένει να ακούσει από τον Καλλίρη για το πως κατέληξε στην απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο Κορινθίων, πιθανώς με πιο συγκεκριμένο τρόπο από το ότι πείστηκε από συνοδοιπόρους του, για το πως αντιλαμβάνεται ένα σχέδιο διοίκησης του Δήμου που να τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, για το τι σημαίνει για τον ίδιο αυτή η κάθοδος και ποια θα είναι η στάση του απέναντι στα πιθανά ενδεχόμενα μιας εκλογικής διαδικασίας.

Ένα από τα ίσως σημαντικότερα στοιχεία που θα περιμένει κανείς να ακούσει την Τρίτη από τον Καλλίρη, επίσης για πρώτη φορά, θα είναι η αποτίμηση της Δημαρχίας Πνευματικού καθότι ουσιαστικά και λογικά αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλος, δεδομένου ότι όλοι οι άλλοι υποψήφιοι και από την Τρίτη επίσημα και ο ίδιος ο Καλλίρης θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τον Πνευματικό των τριών νικηφόρων εκλογών και των σχεδόν 13 (δεκατριών) ετών θητείας.

Ιστορικά καταγεγραμμένη μεγάλη κόντρα Καλλίρη-Πνευματικού ήταν η περίπτωση με τη χωματερή του Χιλιομοδίου, την περίοδο που καιγόταν για περισσότερο από ένα μήνα, κόντρα που μεταφέρθηκε και σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά δεν κατέληξε σε κάποια γνωστή εξέλιξη πέραν από ορισμένες εξαγγελίες από πλευράς Τατούλη περί άμεσου κλεισίματος της χωματερής, κλείσιμο που ακόμα αναμένεται.

Χλιαρότερες κόντρες έχουν υπάρξει αλλά όχι με κάποιο συγκεκριμένο στίγμα, κάτι που περιμένουμε να ακούσουμε την Τρίτη.

Φυσικά υποθέτουμε ότι θα ακουστεί και ένα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προτεραιοτήτων για το Δήμο Κορινθίων όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται και το σχεδιάζει και εκεί ίσως ο Καλλίρης να κάνει τη μεγάλη έκπληξη λόγω της εμπειρίας του από την Αντιπεριφέρεια. Υπάρχουν 3-4 πολύ μεγάλα ζητήματα που αυτή η εμπειρία του δίνει πλεονέκτημα προεκλογικής ανακοίνωσης και θα δούμε πρώτον αν ο Καλλίρης τα έχει εντοπίσει και δεύτερον αν προτίθεται να τα αξιοποιήσει.


Μιάμιση ώρα αργότερα την ίδια μέρα, Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στο TV Super, στις 8μιση το βράδυ, Πνευματικός και Νανόπουλος έχουν συμφωνήσει να παραστούν στο debate που διοργανώνουν Κάππος και Νικολόπουλος.

Και εδώ φυσικά η επιλογή της μέρας και της ώρας δεν είναι τυχαία. Με την αντιπαράθεση των δύο να έχει τεθεί εδώ και καιρό υπό το μικροσκόπιο κυρίως της πλευράς Σταυρέλη, περιμένουμε να δούμε φρέσκο αίμα να χύνεται στο στούντιο του TV Super σε μια γενναία ομολογουμένως κίνηση του Νανόπουλου που σαφώς θα παίζει εκτός έδρας. Ο Νανόπουλος θα πρέπει να επιδείξει μαεστρία για να αντιμετωπίσει παράλληλα Πνευματικό και Κάππο, με το Νικολόπουλο (εκτιμούμε) να παίζει το ρόλο του ισορροπιστή - καταλύτη.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και για τους δύο. Ο μεν Νανόπουλος θα πρέπει να δείξει ότι παραμένει σε θέση υπεροχής ως ο βασικός διεκδικητής έναντι του Πνευματικού, έχοντας πλέον την εμπειρία από την παρουσία του στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Ο δε Πνευματικός θα πρέπει να δείξει ότι η φυσική του παρουσία συμβαδίζει με την καθημερινή πλέον παρουσία του στο Facebook το οποίο εκεί που το έβριζε πλέον αποτελεί την κύρια ενασχόληση του. Με ένα προφίλ πολύ διαφορετικό, αυτό του ειλικρινή με την αποδεδειγμένη απόδοση. Θα δούμε αν και κατά πόσο το προφίλ του Πνευματικού στο Facebook συμπορεύεται με το προφίλ του Αλέκου live και εκεί ο Νανόπουλος έχει μεγάλο περιθώριο αν κινηθεί έξυπνα να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Πνευματικό.

Ο Πνευματικός από την πλευρά του χρεώνεται και αυτός την επιλογή της ημέρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σημαίνει. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που "πέταγε σαβούρα από το πλοίο" καλείται να αποδείξει πρώτον ότι συνεχίζει να υπάρχει πλοίο και δεύτερον ότι ο ίδιος συνεχίζει να βλέπει "θάλασσα" και δεν έχει ιδρυματοποιηθεί στον τελευταίο όροφο της Κολιάτσου. Για να το κατορθώσει αυτό θα πρέπει να παραμείνει εξαιρετικά ψύχραιμος και να παίξει κόντρα στην ψυχοσύνθεση του. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι αν το καταφέρει θα έχει κερδίσει το δικαίωμα να λέει ότι τους επόμενους μήνες πράγματι ετοιμάζει έναν άλλο, φρέσκο Αλέκο με έναν άλλο, φρέσκο συνδυασμό που δεν θα είναι επηρεασμένος από την πολυετή δημαρχιακή θητεία.

Έτσι όπως περιγράψαμε τα πράγματα, η εβδομάδα θα είναι χαράς ευαγγέλια μόνο για το Σταυρέλη. Ο Σταυρέλης θα έχει και αυτός πολλή δουλειά. Μαζί με τον ηλεκτροκίνητο πλέον Μουρούτσο (ρε Γιώργη εδώ που τα λέμε δεν σου πάει το κουβαδάκι. Σαν πλεϊμομπίλ φαίνεσαι εκεί μέσα και χάνεις και την αρχοντιά σου με τη Μερσεντές ... ) θα έχουν μοναδική ευκαιρία να έχουν τους τρεις στο πιάτο και αν αποκρυπτογραφήσουν αδυναμίες να τους εκθέσουν με μια σκούπα που πιστεύουμε ότι θα κάνει ο Σταυρέλης εντός της εβδομάδας. Κακά τα ψέματα, μετά από την παρουσίαση Καλλίρη και το debate Νανόπουλου - Πνευματικού, ο Σταυρέλης μετά τις θεματικές εκδηλώσεις θα πρέπει να δώσει και ένα στίγμα πραγματικής αντιπαράθεσης αν όχι ευθείας επιλογής αντιπάλου.

Συνεπώς, εξοπλιστείτε και οπλιστείτε, ξεκουραστείτε σήμερα, αρχίζει η διαβολοβδομάδα και όπως λένε και στα ρινγκ ...

Let's get ready to rumble !!!







Diogenis-press


ΚΡΖ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad