Στους υποψηφίους Δημάρχους έχει μιλήσει κανείς για το Ρεξόνα ; - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Στους υποψηφίους Δημάρχους έχει μιλήσει κανείς για το Ρεξόνα ;




Όποιος παρακολουθεί έστω και στοιχειωδώς την προεκλογική περίοδο στο Δήμο Κορινθίων ακούει, διαβάζει και μαθαίνει απίστευτα πράγματα.

Ο πακτωλός των "fake news" που διαρρέεται καθημερινά φέρνει σχεδόν όλους του υποψηφίους Δημάρχους στο Δήμο Κορινθίων σίγουρους νικητές πλην Πιέτρη, τον οποίον προς τιμή του εξαιρούμε από την καθημερινή παρέλαση νικητών υποψηφίων Δημάρχων.

Μεγάλη ευθύνη για αυτή την φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται έχουν τα περισσότερα ΜΜΕ πλην απολύτως ελαχίστων που απλώς για την ώρα ακολουθούν μια διακριτική στάση μέχρι να καθίσει και η δική τους μπίλια.

Και εξηγούμαστε :

1. Πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε από τηλεοπτικό σταθμό κατά έναν περίεργο τρόπο εξαφάνισε έναν ολόκληρο συνδυασμό, αυτόν του Τίμου Πιέτρη ακόμα και από τα ερωτήματα που τέθηκαν υπό μορφή διλημμάτων. Αν δεχθούμε ότι από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ δεν έχουμε ακόμα κάποια ανακοίνωση, τότε και μόνο τότε μπορεί κανείς να δεχθεί οριακά την εξαφάνιση επίσης από το γκάλοπ του συνδυασμού Ψιλογιαννόπουλου και να μην τη χαρακτηρίσει και αυτή αντιδεοντολογική.

2. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην Κόρινθο ότι έγινε δημοσκόπηση που έδειξε συνδυασμό να συγκεντρώνει την πρώτη Κυριακή 62 %. Κι όμως, αυτή η παρανοϊκή φήμη έφτασε να συζητείται σοβαρά ακόμα και μεταξύ υποψηφίων συμβούλων.

3. Συγκεκριμένα ΜΜΕ στο Δήμο προσπαθούν στην κυριολεξία να προκαταλάβουν τις κάλπες αποδίδοντας σε υποψηφίους αποκλειστικά ολόκληρες περιοχές τις οποίες υπολογίζουν στις περίπου 10.000 ψήφους τις οποίες αθροίζουν σε έναν και μόνο υποψήφιο. Τύφλα να έχει ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλαδή που ψοφάει για κάτι τέτοια ολοκληρωτικά σκηνικά.

4. Συγκεκριμένα ΜΜΕ στο Δήμο προσπαθούν ούτε λίγο ούτε πολύ να προκαταλάβουν ακόμα και το δίδυμο ενός πιθανού δεύτερου γύρου, το οποίο όλως τυχαίως είναι της απολύτου αρεσκείας τους, αφήνοντας ακόμα και σε αυτούς τους ίδιους δύο υποψηφίους δημάρχους να πιστεύουν ότι αφού είναι σιγουράκι ότι θα μπουν και οι δύο στη Β' Κυριακή, ε δεν βαριέσαι αδελφέ τι μας κόφτει ποιος θα είναι Δήμαρχος. Ας είναι δηλαδή κάποιος από τους δύο και πάσο, η δουλειά μας γίνεται.

5. Σε ορισμένα ΜΜΕ που με δική τους πρωτοβουλία έχουν σπεύσει να πάρουν θέση υπέρ υποψηφίων (άμεσα ή έμμεσα) κατά επίσης περίεργο τρόπο παρατηρείται το λεγόμενο "δίπορτο". Και ενώ αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία η σκέψη και μόνο ότι αυτοί που τους αφορά το δίπορτο βασίζονται στις εκτιμήσεις αυτών των ΜΜΕ. Γιατί όπως και να το κάνουμε διπλέτες και τριπλέτες μπορούν να παίζουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά βρε αγριοχρίστιανοι πως στο καλό περιμένετε να παίξουν διπλέτες ολόκληροι συνδυασμοί και μάλιστα στο ενδεχόμενο ο κόσμος να πηγαίνει να ψηφίζει σε 4 κάλπες ταυτόχρονα ; Θα τους κάψετε τους ανθρώπους και λέτε ότι είναι και φίλοι σας.

Όμως ακόμα και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μοιάζουν πολύ μικρές μπροστά στο μεγάλο ερώτημα που παγίωσε στην καθομιλουμένη ο μεγάλος μουστάκιας του Ελληνικού ποδοσφαίρου Νίκος Αναστόπουλος με το Ρεξόνα : Έχει μιλήσει κανείς στους υποψηφίους δημάρχους για το Ρεξόνα ;




Ποιο είναι το "Ρεξόνα" στην περίπτωση τώρα ε ; Μα φυσικά το ενδεχόμενο της Αντιπολίτευσης.

Λέμε εμείς τώρα, έτσι από σπόντα έχει συζητήσει κανείς από όλους αυτούς τους "σιγουρατζήδες" που πασάρουν βεβαιότητες στους υποψηφίους Δημάρχους για την αμυδρή περίπτωση να συμβεί το αδιανόητο και να τύχει, να τύχει λέμε, να βρεθούν στην Αντιπολίτευση ;

Και αν μερικοί σπεύσουν να μιλήσουν για απλή αναλογική, ας μην προτρέχουν και ας σκεφτούν τις τωρινές ιδιότητες ή τις μακροχρόνιες ιδιότητες κάποιων υποψηφίων Δημάρχων και φανταστείτε τους να κάθονται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί ώρες, ως απλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία, ότι το 2014 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έγραφαν πλαγίως ή άμεσα ότι αν ο Νανόπουλος έχανε τις εκλογές, δύσκολα θα καθόταν στη μαθητεία της καρέκλας της Αντιπολίτευσης και μάλιστα για 5 χρόνια. Διαψεύστηκαν όμως γιατί τελικά ο Νανόπουλος το έκανε και το έκανε αδιάλειπτα και με συνεχή ροή παρεμβάσεων κάτι που ιστορικά έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Κορινθίων.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι άχαρος και αρκεί να θυμηθεί κανείς τη μοίρα των συνδυασμών που έχασαν δημοτικές εκλογές χωρίς την προοπτική της εκ νέου συμμετοχής τους στη διεκδίκηση του Δήμου. Ενδεικτικά πρόσφατα παραδείγματα είναι η μοίρα του συνδυασμού Θωμαΐδη, "Ένωση Κορινθίων" με τα όσα εκτυλίχθηκαν μεταξύ Λουζιώτη και Λούμπα μετά την αποχώρηση του αειμνήστου Θωμά που μετά από δύο θητείες ως Δήμαρχος δεν κάθισε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Και εδώ θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε μια κουβέντα προεκλογικά από τους υποψηφίους δημάρχους για αυτό το παρανοϊκό ενδεχόμενο να χάσουν τις εκλογές. Πιο λιανά ...

Θα καθίσουν στην αντιπολίτευση ως δημοτικοί σύμβουλοι όπως έκανε ο Νανόπουλος,

- ο Αλέκος Πνευματικός, μετά από 3 δημαρχιακές θητείες ;

- ο Νίκος Σταυρέλης μετά από 12 χρόνια συνεχούς άσκησης εκτελεστικής εξουσίας ;

- ο Πελοπίδας Καλλίρης μετά από κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις και μια πλήρη θητεία Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας ;

- προφανώς δεν γράφουμε για τον Βασίλη Νανόπουλο γιατί το έχει κάνει ήδη αν και ακόμα και από εκείνον θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση.

Μπορεί μερικοί νταραβεριτζήδες που έχουν διπλαρώσει κάποιους υποψηφίους να μην τα συζητάνε αυτά στις συνηθισμένες στιγμές ευφορίας τους, αλλά για τους πολίτες το ερώτημα έχει και αξία και σημασία.

Πρώτον, γιατί αν υποθέσουμε ακόμα και το σενάριο της απλής αναλογικής, πιθανώς η συμφωνία 2 συνδυασμών να βγάλει Δήμαρχο στην Κόρινθο. Πιθανόν δηλαδή, δύο στους τέσσερις να φέρουν ντόρτια.

Δεύτερον, αν υπάρξει ευρύτερη συνεννόηση δεν θα έπρεπε να απαντήσουν οι υποψήφιοι αν είναι έτοιμοι ας πούμε από καπεταναίοι να γίνουν για παράδειγμα Αντιδήμαρχοι Πρασίνου ;

Τρίτον, δεν θα ήταν πολύ καθησυχαστικό και ελπιδοφόρο για τους κατοίκους του Δήμου Κορινθίων να ξέρουν ότι είναι πιθανό να έχουν την επομένη των εκλογών ένα Δημοτικό Συμβούλιο με σύμπασα παρούσα την αυτοδιοικητική αφρόκρεμα του Δήμου και όλα τα βαριά ονόματα που ηγούνται ψηφοδελτίων σήμερα να προσπαθούν για το καλό μας ;



Τώρα λοιπόν που σας μιλήσαμε εμείς για το "Ρεξόνα", καλό θα ήταν να τοποθετηθούν όλοι και για την επόμενη μέρα των εκλογών συμπεριλαμβάνοντας όλα τα ενδεχόμενα. Γιατί στις εκλογές, υπάρχει και εκείνο το αδιανόητο, το παρανοϊκό, το εξωφρενικό ενδεχόμενο να μην νικήσουν όλοι όπως θέλουν να πασάρουν ορισμένοι καλοθελητές. Και ειδικά στο Δήμο Κορινθίων οι πραγματικές μετρήσεις δείχνουν ότι σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς.


Diogenis-press


ΚΡΖ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad