Στους 18 οι νεκροί από τη γρίπη - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Στους 18 οι νεκροί από τη γρίπη


Σε συναγερμό βρίσκεται η χώρα μας για την έξαρση της εποχικής γρίπης καθώς οι νεκροί έχουν μέχρι στιγμής φτάσει τους 18. Δεκάδες άτομα νοσηλεύονται στις εντατικές μονάδες θεραπείας μεταξύ αυτών και τρία παιδιά (δύο βρέφη και ένα παιδί επτά ετών) με βεβαρυμένο ιστορικό υγείας.Έως την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί συνολικά έξι θάνατοι

Από την αρχή της περιόδου μετάδοσης σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν νοσηλευθεί με επιπλοκές της γρίπης περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, ενώ δεκάδες χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Η περιόδος έξαρσης της γρίπης σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιδημιολογική τους έκθεση η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την αναμενόμενη για την εποχή». Επίσης, αυξημένες αναφέρεται ότι είναι και οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής σε σύγκριση με την προηγούμενη - πρώτη - εβδομάδα του έτους.

Φέτος φαίνεται πως κυριαρχεί ο υπότυπος Α (Η1Ν1), δηλαδή το λεγόμενο πανδημικό στέλεχος που συνδέεται με επιπλοκές που οδηγούν συχνότερα σε νοσηλεία σε ΜΕΘ.



«Θερίζει» η γρίπη και στη Ρουμανία - 54 νεκροί

Στους 61 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης στη Ρουμανία και οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η υπουργός Υγείας Σορίνα Πιντέα ενώ σημείωσε πως δεν αναμένεται μείωση της έντασης και της συχνότητας μετάδοσης του ιού τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να κηρυχθεί επιδημία γρίπης, το πιο σημαντικό κριτήριο είναι να υπάρχουν 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από τη γρίπη ανήλθε σε 54, έπειτα από επτά θανάτους που καταγράφηκαν στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας.

Παράλληλα στη Βουλγαρία, κλειστά είναι 1.561 σχολεία εξαιτίας της επιδημίας γρίπης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών προσέθεσε στη λίστα των κλειστών -λόγω της γρίπης- σχολείων, 61 σχολεία στην περιφέρεια Μοντάνα και 32 σχολεία στην περιοχή της Βράτσα.

ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad