ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη απεργία για το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας


Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι  για την μη έγκυρη νομοθέτηση της εξάμηνης παράτασης για τη χορήγηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, με αποτέλεσμα οι Οικονομικές Υπηρεσίες Δήμων να προχωρούν στην περικοπή του για τον μήνα Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας της προς τους αρμόδιους υπουργούς  που ήρθε ως συνέχεια του δημοσιεύματος της aftodioikisi.gr, αποφάσισε να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου  2018, με αίτημα την κατάθεση σχετικής νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος, την κατοχύρωση του, αλλά και την επέκταση του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΟΤΑ με την 24ωρη απεργία ζητά:

Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

• Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται Βαριά Αμέλεια ή Δόλος, όπως ισχύει και για τους Αιρετούς.

• Την επαναφορά από την 1η Ιανουαρίου 2019 του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad