Η επιστολή του Παναίτιου του Σολύγειου | Μέρος ΙV - Diogenis Press

ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Home Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η επιστολή του Παναίτιου του Σολύγειου | Μέρος ΙV




ΜΕΡΟΣ ΙV - Τελευταίο


Επανερχόμαστε από τα ηθελημένα ή μη εκτελεστικά μέρη του σχεδιασμού, στον καλλιτέχνη σχεδιαστή δηλαδή στον Μέγα Μάγο της Εφυρούπολης τον Δεινοκράτη.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι οι τελάληδες της Εφυρούπολης είναι πολύ προχωρημένοι και μπροστά από την εποχή τους.  Έχουν μάλιστα δικό τους χώρο στον οποίο παρουσιάζουν διάφορα θέματα και θεάματα τοπικού ή μη ενδιαφέροντος.

Επίσης προχωρούν και σε πρωτοποριακές για την εποχή ενέργειες όπως η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης για διάφορα θέματα. Η σφυγμομέτρηση βέβαια γίνεται με την αναγραφή των απαντήσεων πάνω σε όστρακα, όπως όριζε το τυπικό της εποχής, αφού αυτά ήταν πάντοτε χρήσιμα κατά των αντιπάλων.

Μετά από αυτήν την πολύ χρήσιμη παρένθεση,  πλέον έχουμε περάσει στην τελική μορφή του σχεδίου.

Το αντιλαμβάνεται κανείς, παρακολουθώντας την τελευταία Κατά Παραγγελία σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης σε γνωστό χώρο τελάληδων της Εφυρούπολης..

Το ότι θα έβγαζε πρώτο τον Φιλόδημο δεν το συζητούσαμε καν.

Σφυγμομέτρηση από τους γνωστούς Τελάληδες και Πρώτος Φιλόδημος είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία.

Δεν σχολιάζω  Άλλο. 

Αφήνω τον Χαιρέδημο  να μιλά γι΄αυτό.


Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το γεγονός ότι έβγαλε τελευταίον το Αισχίνη,  και μάλιστα με μονοψήφιο νούμερο. Θέτοντάς τον μάλιστα, παράτυπα και ως τον επίσημο υποψήφιο της παράταξης των «Αριστοκρατικών».

Τι σημαίνει αυτό?

Προφανώς πως ο στόχος είναι να παραμείνει ο Φιλόδημος Τοπικός Άρχοντας.

Μετά την απώλεια Χαιρέδημου και των συν αυτώ, να καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση.

Ταυτόχρονα όμως τα πιόνια να μην παίρνουν και πολύ αέρα. Ο Μέγας Μάγος Δεινοκράτης πρέπει να κρατά τα γκέμια.

Κάθε πιόνι πρέπει να παίζει τον ρόλο του και μόνον αυτόν.

Σίγουρα οι επόμενες κατά παραγγελία σφυγμομετρήσεις θα έχουν πλάκα.

Το ζήτημα είναι αν μπορεί ο κόσμος της Εφυρούπολης να αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζουν και το πώς το στήνουν και να τους τιμωρήσει.

Να τιμωρήσει όλους αυτούς που πιστεύουν πως μπορούν να καθοδηγούν τον κόσμο μέσα στην άγνοιά του, τα προβλήματά του, την στημένη ενημέρωση που του προσφέρουν.

Να τιμωρήσει αυτούς που εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους και μόνο αυτά, και που στο τέλος ζητούν να τους ευχαριστήσουμε κιόλας.

Ίδωμεν.


Η παραπάνω ιστορία είναι Φανταστική.  Κάθε σύνδεση με πρόσωπα και γεγονότα είναι τυχαία και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.




Παναίτιος ο Σολύγειος 





Diogenis-press
 
: Η επιστολή δημοσιεύτηκε σε 4 μέρη και αυτούσια, χωρίς καμία παρέμβαση. Το περιεχόμενο της επιστολής δεν αποτελεί και άποψη του Diogenis-press κατ' ανάγκη. Είναι δεκτή κάθε αντίθετη άποψη και γνώμη για φιλοξενία στην ιστοσελίδα μας. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που αναφέρονται στην επιστολή θεωρούμε ότι αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad